Cele mai bune alimente pentru creier, recomandate de un medic neurolog

Dr. Kiran F. Rajneesh, medic neurolog la Universiatate Wexner Medical Center din Ohio, a explicat pentru Eat This, Not That! care sunt cele mai bune alimente pentru creier.
  • Publicat:
Cele mai bune alimente pentru creier, recomandate de un medic neurolog
Foto: shutterstock / Cele mai bune alimente pentru creier, recomandate de un medic neurolog

Este perfect normal ca odată cu înaintarea în vârstă creierul să treacă prin anumite schimbări. În cea de-a doua parte a vieții te vei confrunta cu schimbări cognitive precum capacitatea de a înțelege concepte complexe, apar problemele de memorie și de rezolvare a anumitor situații, planuri și multe altele. Deși aceste schimbări sunt considerate perfect normale, există persoane care se confruntă cu un declin cognitiv major, dar din fericire dieta poate juca un rol esențial asupra sănătății creierului. Dr. Kiran F. Rajneesh, medic neurolog la Universiatate Wexner Medical Center din Ohio, a explicat pentru Eat This, Not That! care sunt cele mai bune alimente pentru creier.

Cele mai bune alimente pentru creier

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru creier, recomandate de un medic neurolog.

Peștele

Dacă te numeri printre iubitorii de fructe de mare, consumă cât mai mult pește pentru sănătatea creierului. În special pește gras. Este suficient să consumi două porții pe săptămână, pentru că acesta conține acizi grași omega și ajută la îmbunătățirea memoriei și sănătății cognitive, se arată într-un studiu publicat în 2020 în Frontiers in Aging Neuroscience.

Nuci

Nucile sunt excelente, mai ales consumate ca gustare. Un studiu publicat în Advances in Nutrition arată că studenții cu vârste cuprinse între 18-25 de ani care au consumat 60 de grame de nuci zilnic aveau o performanță cognitivă mai bună spre deosebire de cei care nu consumau deloc.

Fructe de pădure

Consumul de fructe și legume proaspete este esențial pentru sănătatea ta, dar fructele de pădure sunt alegerea ideală, deoarece conțin vitamina C și antioxidanți care ajută la repararea țesutului creierului și membranelor celulare.

Turmeric

Dacă ai nevoie de extra savoare în porțiile de mâncare, poți incorpora turmericul în preparatele tale. Ingredientul său activ, curcuma, este ideal împotriva îmbătrânirii, este anti-cancerigen și excelent pentru menținerea memoriei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân