Cea mai gustoasă marinadă pentru carnea de pui. Te lingi pe degete!

Similar tehnicilor de gătit, există numeroase modalități de a marina carnea, însă noi am descoperit o marinadă pentru carnea de pui care le întrece pe toate.
  • Publicat:
Cea mai gustoasă marinadă pentru carnea de pui. Te lingi pe degete!
Foto: shutterstock / Cea mai gustoasă marinadă pentru carnea de pui. Te lingi pe degete!

Sunt foarte puține alimente la fel de versatile precum carnea de pui. Deși poate fi servită la aproape orice masă, asta nu înseamnă că întotdeauna este și delicioasă. Tocmai din acest motiv este foarte important ca înainte de a găti carnea de pui să o marinezi, astfel încât să te asiguri că fiecare mușcătură este una delicioasă și suculentă. Similar tehnicilor de gătit, există numeroase modalități de a marina carnea, însă noi am descoperit o marinadă pentru carnea de pui care le întrece pe toate.

Cum pregătești cea mai bună marinadă

Înainte de a pregăti carnea de pui, ideal este să o marinezi. Combină uleiul de semințe de struguri cu sare kosher și suc de lămâie, dar și ierburi precum pătrunjel și mărar. Gustul neutru al uleiului permite gustul ierburilor să pătrundă intens în momentul în care uleiul atinge punctul de de ardere, iar carnea de pui va fi mai ușor de gătit. În plus, sucul de lămâie ajută la schimbarea texturii cărnii. Ideal este să amesteci mai întai uleiul cu sarea și sucul de lămâie și separat ierburile, iar abia ulterior să le combini în același bol. Dacă vrei ca amestecul să fie unul fin îl poți trece printr-un blender.

Cum să prepari cea mai bună marinadă pentru carnea de pui

Odată ce ai pregătit marinada ideal este să adaugi carnea de pui și marinada într-o pungă de plastic. De asemenea, asigură-te înainte că feliile de carne de pui sunt la temperatura camerei pentru a absorbi mai bine ingredientele. Sigilează punga de plastic și masează compoziția. Asigură-te că este acoperită carnea de pui cu marinadă astfel încât fiecare bucată să fie aromatizată. În funcție de gustul fiecăruia, cu cât lași mai mult carnea de pui la marinat, cu atât este mai suculentă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân