Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe murături

Nu abuzați de garnitura de murături cu care serviți friptura, pentru a nu vă pune în pericol aspectul fizic chiar de sărbători.
21.12.2020 | Paula Rotaru
Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe murături

Nutriționiștii atenționează că persoanele care mănâncă foarte multe gogonele, gogoșari, conopidă riscă să-și accentueze celulita. La fel pot păți și iubitorii de morcovi sau castraveți murați. Află mai jos ce se poate întâmpla dacă mănânci prea multe murături!

Mănânci prea multe murături? Riști să te confrunți cu retenție de apă

Alimentele sărate, în special murăturile făcute în saramură, au foarte multă sare, iar aceasta reține apa în țesuturi.

De aceea, astfel de alimente trebuie consumate cu moderație mai ales de femei și, în special, de cele care au pielea în stadiul de „coajă de portocală”.

Printre alimentele care conțin o sursă însemnată de sare se numără mezelurile, brânzeturile, chipsurile, muștarul.

Totuși, medicii dermatologi spun că modificarea nu este permanentă.

Se produc niște modificări metabolice, dar, din fericire, nu pe termen lung. Retenția de apă apărută ca urmare a faptului că mănânci prea multe murături sau alimente excesiv de sărate duce la un aspect buretos al pielii, însă această modificare este doar temporară. Excesul de apă se elimină și, după 2-3 zile, pielea nu va mai avea acel aspect neplăcut, spune dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog.

Retenția de apă ar putea fi considerată și o problemă tipic feminină.

Specialiștii spun că numeroase femei se plâng în fiecare lună, înainte de apariția menstruației, de faptul că se simt „umflate” mai ales la nivelul taliei și al picioarelor. Adesea, acest exces de apă se elimină la sfârșitul ciclului menstrual.

Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog