Ce masline alegi: negre sau verzi?

Maslinele verzi sunt culese inainte de a se coace, astfel incat contin o substanta cu gust usor amarui, oleuropein.
Ce masline alegi: negre sau verzi?
Ce masline alegi: negre sau verzi?

Te-ai intrebat vreodata
care masline sunt mai sanatoase, cele verzi sau cele negre? Care
este diferenta intre cele doua tipuri? Si cum ar trebui sa le
consumam, in ulei ori saramura?

Ei bine, maslinele verzi sunt culese inainte de a se coace, astfel
incat contin o substanta cu gust usor amarui, oleuropein. Maslinele
negre insa sunt cele coapte. O maslina verde, de dimensiuni medii,
avand 3 grame, contine in jur de 3 calorii si 0,3 grame de grasime,
in timp ce o maslina neagra de aceleasi dimensiuni contine 7
calorii si 1 gram de grasime.

Ca sunt verzi, sau ca sunt negre,
maslinele
imbuteliate in sticle continand si ulei pot
sa contina fiecare cate 25 de calorii. Totusi, nu ar trebui sa te
sperii: grasimea din masline este monosaturata, deci sanatoasa si
benefica sistemului cardiac.

Pe langa grasimile „prietenoase”, aceste fructe mai contin o
cantitate mica de
vitamina E
, substanta deosebit de benefica
pentru piele, si nutrienti cu proprietati antioxidante si
antibacteriene.

Acum ca ai aflat cat de sanatoase sunt maslinele, iti spunem ca nu
ar trebui sa alegi cu ochii inchisi de pe rafturile
supermarketurilor. Maslinele in saramura contin o cantitate mult
prea mare de sare, 20 de masline fiind de ajuns pentru a depasi
cantitatea zilnica admisa.

Citeste si
Alege aurul lichid! Alege sanatatea!


Dieta ca medicament
Dieta ca medicament