Care este cel mai potrivit moment al zilei în care să mănânci fructe ca să nu te îngrași. 4 mituri pe care să le dai uitării

Dacă vrei să descoperi care este cel mai potrivit moment al zilei în care să mănânci fructe, fără să-ți faci griji în privința siluetei, iată ce spun specialiștii!
  • Publicat:
Care este cel mai potrivit moment al zilei în care să mănânci fructe ca să nu te îngrași. 4 mituri pe care să le dai uitării
Sursa foto: shutterstock

Consumate zilnic, în cantități moderate, fructele aduc numeroase beneficii organismului. Dar oare poți să mănânci fructe seara fără să te îngrași? Este posibil ca un singur fruct să-ți dea peste cap dieta sau este doar un alt mit?

Află care este cel mai bun moment al zilei în care poți mânca fructe fără să-ți faci griji în privința kilogramelor, dar și cele mai frecvente mituri referitoare la consumul acestora!

Când și cum trebuie consumate fructele

Pentru o dietă echilibrată, în regimul zilnic trebuie să integrăm și consumul de fructe. Desigur, cu moderație, avertizează specialiștii. Astfel, putem preveni îngreunarea digestiei, apariția crampelor abdominale și formarea gazelor intestinale.

  • Fructele pot fi consumate ca gustare în orice moment al zilei;
  • După masă, un singur fruct poate fi recomandat, însă consumul a două sau mai multe fructe poate crea disconfort abdominal;
  • Fructele nu trebuie să înlocuiască o masă a zilei.

Mituri pe care să le dai uitării atunci când consumi fructe

De-a lungul timpului s-au adunat mai multe mituri privind consumul de fructe. Iată care sunt cele mai frecvente.

Întotdeauna să mănânci fructe pe stomacul gol

Ideea conform căreia ar trebui să consumi fructe numai pe stomacul gol este un mit care circulă în mediul online de mulți ani. Se presupune că mâncatul fructelor împreună cu alte alimente poate îngreuna procesul de digestie, ele rămânând astfel în stomac și riscând să putrezească. Nimic mai eronat. Fructele se pot digera mai repede dacă le consumi pe stomacul gol, dar cu siguranță nu vor putrezi dacă se vor digera împreună cu alte alimente.

A mânca un fruct înainte sau după o masă îi poate reduce valoarea nutrițională

Acest mit spune că trebuie să mănânci fructe pe stomacul gol pentru a te bucura în totalitate de beneficiile lor nutritive. Cercetările au demonstrat că organismul uman s-a adaptat perfect de-a lungul timpului astfel încât să extragă eficient substanțele nutritive din fructe.

Dacă ai diabet, ar trebui să consumi fructe cu 1-2 ore înainte sau după masă

Persoanele cu diabet au adesea probleme digestive, iar consumul de fructe separat de mese îmbunătățește cumva întreg procesul de digestie. Din păcate, acesta este un sfat nociv pentru majoritatea persoanelor care suferă de diabet, întrucât nu există dovezi științifice care să susțină ideea conform căreia consumul de fructe separat de o masă îmbunătățește digestia.

Cel mai bun moment al zilei în care poți mânca fructe este dimineața

Un alt mit care ține de consumul fructelor spune că acestea ar trebui consumate dimineața și evitate pe cât posibil seara. Nu s-a descoperit niciun motiv palpabil pentru existența acestui mit. Fructele conțin un număr nesemnificativ de calorii, iar unele dintre ele nu sunt deloc bogate în zahăr. Prin urmare, nu există niciun motiv întemeiat pentru care să te ferești de consumul de fructe seara, când ai chef de o gustare.

Sursa: healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”