5 băuturi care te scapă de disconfortul produs de balonare

Iată cinci băuturi care te pot scăpa de disconfortul produs de balonare, de la ceaiul verde sau cel de mentă, până la frappe-ul de ananas.
  • Publicat:
5 băuturi care te scapă de disconfortul produs de balonare
Foto: shutterstock / 5 băuturi care te scapă de disconfortul produs de balonare

Balonarea nu este tocmai cel mai confortabil lucru care ți se poate întâmpla pe timpul zilei, iar din păcate, aceasta poate fi produsă de mai mulți factori, începând cu obiceiurile alimentare nesănătoase precum mâncatul prea repede, consumul de băuturi carbogazoase, de alimente care produc gaze sau care sunt bogate în lactoză și care pot avea consecințe neplăcute. Iată cinci băuturi care te pot scăpa de balonare.

Ceaiul verde te scapă de balonare

Ceaiul verde neîndulcit ajută la accelerarea metabolismului și acționează ca prebiotic. Acesta poate fi consumat atât cald, cât și rece.

Apă cu lămâie sau castravete

Știm că dimineața este ideal să bem un pahar de apă pe stomacul gol sau un pahar de apă cu lămâie. Dar de data aceasta poți încerca și acest amestec pentru a te bucura de un gust complet diferit. În plus, în acest fel îți poți stimula metabolismul. A nevoie de apă plată și o felie sau două de lămâine sau castravete.

Smoothie din pepene roșu

Un smoothie făcut din pepene roșu proaspăt poate fi o alegere ideală, iar asta datorită conținutului de apă și potasiu. În plus, este un remediu potrivit împotriva balonării și conține și foarte puține calorii.

Ceaiul de mentă te scapă de balonare

Menta are numeroase beneficii pentru sănătate. Ameliorează crampele și relaxează organismul și, totodată, este ideală pentru a scăpa de balonare. Ceaiul are n gust delicios atunci când este făcut cu mentă proaspătă, lăsată la infuzat pentru câteva minute.

Frappe de ananas

Ananasul conține bromelaină, o enzimă care reduce inflamațiile și stimulează digestia. Un frappe de ananas proaspăt te poate ajuta să scapi de balonare și te poți bucura și de un gust complet diferit față de ce ai încercat până acum.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân