Arată şi simte-te bine! Ce să mănânci şi ce să eviţi înainte de o petrecere

Indiferent dacă mergi la o nuntă, în club, sau o petrecere oarecare, ţine cont de câteva trucuri care să te ajute să arăţi şi să te simţi minunat.
  • Publicat:
Arată şi simte-te bine! Ce să mănânci şi ce să eviţi înainte de o petrecere

Indiferent dacă mergi la o nuntă, în club, sau o petrecere oarecare, ţine cont de câteva trucuri care te ajută să arăţi  şi să te simţi minunat.

Nu strica outfitul perfect – evită să mănânci mâncare sărată cu cel puţin 24 de ore înainte de eveniment. Evită de asemenea băuturile carbogazoase. Acestea balonează şi creează o stare de disconfort şi nu vrei asta!

Foarte important înainte de o petrecere, ia o gustare sănătoasă acasă, cum ar fi strugurii, fulgii de ovăz, nucile sau o salată. În acest fel, nu te vei repezi la bufetul cu gustări. Recunoscute pentru calităţile lor de a apăra stomacul împotriva infecţiilor intestinale, diareei sau consipaţiei, nucile pot fi o gustare bună şi uşoară înainte de orice eveniment.

De asemenea, dacă vrei să iei cina înainte de a merge la petrecere, poţi alege o porţie generoasă de legume, o salată fără dressing, pui, peste sau curcan. Masa trebuie să fie light pentru a te simţi suficient de uşoară pentru a dansa, dar în acelaşi timp nutritivă, pentru a îţi oferi energia necesară.

Un baton de cereale, un iaurt sau o lingură de migdale sunt de asemenea alegeri bune înainte de un eveniment. Acestea îţi vor oferi senzaţia de saţietate dar nu te vor face să te simţi suprasaturată.

Mănâncă humus! Specialiştii au găsit combinaţia perfectă de nutrienţi care te vor face să arăţi şi să te simţi bine. O porţie de humus (bogat în fibre şi proteine) alături de câteva din legumele tale preferate (pline de fibre şi apă) – fie că sunt morcovi, roşii cherry, ţelină sau ardei gras, este alegerea cea mai potrivită pentru o masă înainte de petrecere.

Respectând aceste mici sfaturi, nu o să vrei să dai năvală peste aperitivele şi sosurile cremoase întreagă seară şi vei putea în sfârşit să te bucuri de toată noaptea petrecerii, nu doar de primele ore.

Autor: Iulia Pocol

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum poţi să arzi calorii...mâncând
Cum poţi să arzi calorii...mâncând
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”