Alimentație curată, minte sănătoasă. Cum ne pot face mai fericiți produsele fără aditivi

  • Publicat:
Alimentație curată, minte sănătoasă. Cum ne pot face mai fericiți produsele fără aditivi
Sursa foto: Shutterstock @ monticello

Studii recente arată că există o corelație strânsă între ceea ce mâncăm și felul în care ne simțim. De exemplu, un studiu realizat în Australia a examinat rezultatele RMN a aproximativ 250 de persoane, dar și dietele lor, pentru a vedea dacă acestea din urmă sunt corelate cu dimensiunea hipocampului lor – o regiune a creierului considerată a fi esențială pentru învăţare, memorie şi dispoziţie.

Cei care aveau o dietă mai bogată în fructe, legume și pește aveau hipocampi mai mari, în timp ce persoanele cu diete bogate în alimente procesate aveau hipocampi mai mici. Mai mult, dietele nefavorabile au fost corelate cu riscul participanților de a dezvolta în timp depresie.

Cu alte cuvinte, alimentația are impact nu doar asupra sănătății noastre fizice, așa cum se știe de mulți ani, ci și asupra sănătății noastre mentale. Și, având în vedere riscurile ridicate de depresie și anxietate în perioada pandemiei, o grijă mai atentă față de alimentație nu strică.

Acum, probabil că te întrebi de unde poți începe. Recomandarea noastră este să începi cu o sesiune de cumpărături la Carrefour, unde găsești o selecție bogată de alimente neprocesate sau fără aditivi.

Carrefour propune o gamă extinsă de produse sănătoase, cu impact redus asupra mediului și la prețuri accesibile, ca expresie a angajamentului său față de tranziția către o alimentație sănătoasă.

Alimentație sănătoasă – ce produse alegi?

Hai să vedem cum ar arăta un coș cu produse sănătoase.

Începe cu produse de bază – pâine sau făină de pe raftul Bio, în caz că vrei să îți faci propria pâine acasă, carne de vită și ouă din Filiera Calității (gama cuprinde produse cu un carnet de sarcini mai bogat pentru un mai mare control asupra metodelor de creștere/ cultivare – legume, fructe, carnea de vită sau pește, dar și ouăle de la Ferma Rojiștea, al căror întreg parcurs pe lanțul de producție poate fi consultat de clienți prin tehnologia blockchain) – și completează cât mai mult din volumul coșului cu legume și verdețuri, pe care Carrefour le aduce proaspete, în cel mult 24 de ore, de la Cooperativa din Vărăști, Giurgiu, al cărei fondator este.

Finalizează-ți cumpărăturile cu surse bune de Calciu – iaurt sau brânzică de la Drag de România, marcă proprie Carrefour – sau surse de acizi Omega 3 – ulei de măsline Carrefour bio, ambele cu #nimicsuspect, pentru că anul trecut, retailerul a eliminat 100 de aditivi controversați (dar nu ilegali!) din toate produsele marcă proprie, de la coloranți și antioxidanți artificiali la conservanți și agenți de textură.

Inițiativa face parte dintr-un demers de mai bine de 30 de ani în această direcție, parte din filosofia globală Act for Food, motor al tranziției alimentare.

Un alt mod de a te asigura că rămâi în zona produselor sănătoase este prin Nutriscore, sistem de etichetare care ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar. Mai exact, Nutriscore apare ca un barometru colorat de la verde închis la roșu și include clasificarea de la A la E, facilitând selecția produselor printr-o comparație directă. Cu cât un produs este mai aproape de A și de zona verde, cu atât este mai bogat nutrițional.

Iar Carrefour rămâne un aliat bun atunci când îți propui să mănânci sănătos, afișând indexul Nutriscore pe ambalajul a 153 de produse de import, dintre care 27 au punctajul A și 26 au B.

Până la finalul anului 2022, Carrefour și-a propus ca peste 409 articole să fie marcate cu Nutriscore, pentru o gamă vastă Carrefour marcă proprie: Bio, Classic, Extra, Original, Sensations, Simplă.

Cumpărături în siguranță

Și, pentru că riscul anxietății e ridicat în perioada pandemiei, Carrefour și Bringo îți iau povara mersului la cumpărături de pe umeri și grijile legate de siguranță. Un shopper personal face cumpărăturile pentru tine ca și cum le-ai face tu, pentru tine. Ai acces ușor la produsele Carrefour prin comandă online, pe site-ul sau prin aplicația Bringo și poți opta între livrarea cumpărăturilor acasă și Click & Collect.

Dacă optezi pentru livrarea direct la ușa ta, comanda sosește în 90 de minute, iar în perioada 29 octombrie – 7 noiembrie ai livrarea gratuită pentru cumpărături de minimum 149 de lei, dacă introduci codul LUNA în platformă.

Pe de altă parte, opțiunea Click & Collect îți permite ridicarea din magazin a produselor pregătite de shopperul tău sau, mai nou, chiar din parcarea magazinului, pentru o mai mare siguranță. Mai mult, opțiunea este gratuită până la finalul lunii noiembrie.

Mănânci sănătos, faci bine

Beneficiile unei alimentații sănătoase sunt multiple: o calitate a vieții mai ridicată, reducerea riscurilor dezvoltării unor afecțiuni, inclusiv de ordin mental dar și o optimizare a bugetului în raport cu produsele de calitate achiziționate.

Obiectivul strategic Carrefour, la nivel global, este de a deveni lider mondial în tranziția alimentară pentru toți, oferind milioanelor de clienți zilnici, zi de zi și pretutindeni, produse alimentare de calitate, sănătoase și la un preț rezonabil. Sub filosofia Act For Food, Carrefour inițiază acțiuni concrete prin care pune la dispoziția consumatorilor români o gamă semnificativă de produse sănătoase, crescute și/sau cultivate după principii stricte de calitate, cu respect pentru mediu.

Material susținut de Carrefour

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân