6 alimente bune pentru calitatea spermei

Infertilitatea este o reală problemă în rândul cuplurilor tinere. Iată o listă cu alimente bune pentru calitatea spermei.
  • Publicat:

Dacă tu și partenerul întâmpinați probleme de fertilitate, află că nu sunteți singurii. Infertilitatea este o reală problemă în rândul cuplurilor tinere. Mai exact, infertilitatea afectează 1 din 6 cupluri, iar cercetătorii estimează că în 1 din 3 situații fertilitatea masculină este de vină. Infertilitatea nu se poate trata întotdeauna, dar există situații în care, cu ajutorul schimbărilor din stilul de viață, poți crește șansele de concepție. Iată o listă cu alimente bune pentru calitatea spermei.

Alimente bune pentru calitatea spermei

Carnea de vită: bogată în zinc, seleniu, vitamina B12 și carnitină

Carnea de vită este una dintre multele alimente sănătoase care sprijină calitatea spermei. Este bogată în numeroși nutrienți importanți și benefici pentru sănătatea spermei, inclusiv zinc, seleniu, vitamina B12, carnitină și mulți alții.

Zincul se regăsește în concentrații foarte mari, iar cercetările arată că îmbunătățește multe aspecte ale fertilității masculine, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.

Ficatul- conține vitamina A, vitamina B12 și acid folic

Ficatul este o sursă excelentă de vitamine care joacă un rol crucial pentru fertilitatea masculină, precum vitaminele A și B12, acid folic și coenzima Q10. Cercetările arată că vitamina A este esențială pentru reproducerea masculină, fiind necesară pentru menținerea tractului genital masculin și a spermatogenezei.

Somon și sardine- conțin Omega-3

Somonul și sardinele conțin acizi grași omega-3, cunoscuți pentru beneficii precum reducerea tensiunii arteriale, reducerea dezvoltării plăgilor arteriale și multe altele. De asemenea, joacă un rol vital în structura și formarea spermatozoizilor.

Stridiile- conțin zinc, vitamina B12, vitamina D și seleniu

Stridiile conțin o cantitate generoasă de zinc, dar totodată sunt o sursă excelentă de vitamina B12, vitamina D și seleniu. Un nivel crescut de vitamina D este asociat creșterii calității spermatozoizilor, iar prezența în organism a vitaminelor B12 și D îmbunătățește semnificativ fertilitatea masculină.

Roșiile- conțin licopen și vitamina C

Roșiile sunt o altă sursă de vitamina C și, totodată, conțin și licopen, cunoscut ca un puternic antioxidant ce vine la pachet cu efecte asupra fertilității masculine. În urma unui studiu, cercetătorii au descoperit că dacă se consumă zilnic 4mg de licopen (adică echivalentul unei roșii de dimensiune medie), se îmbunătățește calitatea spermatozoizilor.

Nucile- conțin Omega-3, acid folic, vitamina B6, zinc și antioxidanți

Nucile conțin numeroși nutrienți benefici, dar în mod special, cele două vitamine care sprijină fertilitatea masculină și calitatea spermatozoizilor sunt acidul folic și vitamina B6. Ambele sunt esențiale pentru dezvoltarea spermatozoizilor, sinteză și replicare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult