4 sfaturi pentru a combate senzația neplăcută de după o masă copioasă

O masă copioasă te poate lăsa balonat și letargic, așa că apelează la aceste sfaturi sănătoase pentru a combate această senzație neplăcută.
  • Publicat:
  • Actualizat:
4 sfaturi pentru a combate senzația neplăcută de după o masă copioasă
4 sfaturi pentru a combate senzația neplăcută de după o masă copioasă sursa foto: shutterstock

În cazul în care mănânci prea mult, ar trebui să cunoști deja consecințele. Când mănânci în exces, corpul tău poate începe să se simtă balonat și letargic. Este posibil chiar să începi să prezinți sureri abdominale și crampe. Indiferent de simptomele care pot însoți senzația de „prea umflat”, acest disconfort fizic te poate afecta pe tot parcursul zilei.

Cu siguranță, cel mai bun mod de a face față supraalimentării este să mănânci întotdeauna cu moderație. Uneori acest lucru devine imposibil, mai ales când alimentele tale preferate sunt în fața ta. Tentația ar putea fi mult prea mare, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă. Așadar, iată câteva sfaturi care să te ajute să diminuezi din senzație de „prea plin” după o masă copioasă de la care nu te-ai putut abține sub nicio formă.

Bea apă

Încearcă să bei un pahar cu apă, dar nu mai mult. În plus, acesta ar trebui băut pe cât mai ușor și lent cu putință, pentru ca senzația de balonare să nu fie accentuată. Puțină apă îți poate ajuta corpul să scape de excesul de sare pe care probabil l-ai consumat în timpul masei. De asemenea, poate împiedica constipația. Continuă să bei apă pe tot parcursul zilei pentru a te menține hidratat.

Fă o plimbare

O plimbare ușoară te va ajuta să îți stimulezi digestia și să îți normalizezi nivelul zahărului din sânge. Alege să faci o plimbare în aer liber, pe jos sau cu bicicleta, dar nu exagera. Un antrenament intens ar putea trimite sângele către picioare în loc de stomac, ceea ce ar putea încetini digestia.

Mai mult de atât, o plimbare va fi de mare ajutor în ceea ce privește arderea caloriilor în plus pe care tocmai le-ai consumat în urma mesei copioase.

Nu te relaxa prea mult

În primul rând, dacă alege să te așezi pe canapea sau chiar să te culci, pierzi șansa de a arde unele dintre acele calorii pe care tocmai le-ai mâncat. De asemenea, atunci când te întinzi cu stomacul plin, nu faci decât să încetinești digestia, lucru care poate genera refluxul de acid.

Începe a doua zi dimineață cu un mic dejun echilibrat

Unul dintre lucrurile pe care le poți face a doua zi după ce ai exagerat puțin cu mâncatul este să te asiguri că îți vei începe ziua cu un mic dejun sănătos și echilibrat. După masa copioasă de ziua trecută, începe cu un mic dejun bogat în proteine ​​și fibre pentru a regla glicemia. Ouăle, fulgii de ovăz, pâinea prăjită, cereale integrale sau iaurtul sunt câteva bune opțiuni din care poți alege.

Surse: eatthis.com, webmd.com, eatingwell.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân