4 obiceiuri nesănătoase pe care le ai dimineaţa, care-ţi afectează productivitatea

Iată 4 obiceiuri pe care le ai dimineaţa şi la care trebuie să renunţi.
  • Publicat:
4 obiceiuri nesănătoase pe care le ai dimineaţa, care-ţi afectează productivitatea
Ai observat că atunci când ai parte de un somn de calitate, te trezeşti plin de viaţă şi mult mai odihnit, iar ziua pare a fi una de succes? Există totuşi câteva aspecte pe care trebuie să le eviţi în rutina de dimineaţă pentru a nu-ţi sabota ziua, deoarece acestea te fac să fii mai puţin productiv decât te-ai fi aşteptat.

Nu mânca desert la micul dejun

Bineînţeles, aici nu ne referim la cheesecake sau fursecuri, ci la brioşe cu lapte, cereale sau gofre, care conţin mult zahăr şi carbohidraţi. În timp ce aceste ingrediente sunt absolut delicioase, pe parcursul zilei te vei simţi înfometat, iar astfel vei ajunge să consumi mai multă mâncare. Poţi înlocui aceste bombe calorice cu un smoothie din fructe şi/sau legume alături de găsimi sănătoase şi proteine din lapte de cocos sau alte mix-uri sănătoase.

Nu mânca dacă nu îţi este foame

Ştim că se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, nimic mai adevărat, dar pentru unele persoane această regulă nu se aplică, iar faptul că se forţează să mănânce la prima oră a dimineţii poate provoca mai mult rău decât bine. O opţiune ideală ar fi postul intermitent, mai ales că este de mai multe tipuri şi cu siguranţă unul dintre ele ţi se poate potrivi.

Nu sări peste antrenamentul de dimineaţă

Dimineţile nu sunt pentru toată lumea. Unele persoane se trezesc pline de energie şi abia aşteaptă să-şi facă antrenamentul de dimineaţă, în timp ce alte, imediat după ce se trezesc mai stau în pat să lenevească. Dacă-ţi pui corpul în mişcare încă de la primele ore ale zilei, nivelul de energie va creşte, iar la finalul zilei te vei bucura de un somn odihnitor.

Bea cafeaua simplă

Bei cafea cu lapte? Cu o linguriţă sau două de zahăr? Află că deja cu aceste ingrediente consumi mai multe calorii decât te-ai fi aşteptat. Cafeaua simplă te poate ajuta să-ţi iei energia de care ai nevoie, dar şi să renunţi la obiceiurile nesănătoase din alimentaţia ta.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân