4 dintre cele mai bune băuturi de consumat dimineața sau în pauzele de muncă

Există o mulțime de băuturi care îți pot pune corpul la treabă în fiecare dimineață.
  • Publicat:
4 dintre cele mai bune băuturi de consumat dimineața sau în pauzele de muncă
4 dintre cele mai bune băuturi de consumat dimineața sau în pauzele de muncă sursa foto: pexels

Cu toții avem câteva băuturi preferate atunci când vine vorba de a ne potoli setea și de a obține un plus de energie. Unii preferă o ceașcă de cafea, în timp ce alții adoră băuturile carbogazoase.

Cele mai populare băuturi precum sucurile carbogazoase sau cele cu diferite arome artificiale sunt destul de nesănătoase și încărcate cu zahăr. Cu toate acestea, recent, mulți oameni au început să apeleze la băuturile energizante sănătoase și să le evite pe cele nesănătoase.

Iată o trecere în revistă a celor cinci băuturi sănătoase pe care le poți savura pentru a-ți oferi acel aport de energie pe care îl cauți:

Energie versus stimulente

Termenul „băutură energizantă” este de fapt o denumire greșită. Ele ar trebui să fie numite băuturi stimulatoare, nu băuturi energizante, mai ales dacă nu conțin calorii. Corpul transformă caloriile, care provin din alimente, în energie pe care o poți folosi. Cea mai rapidă formă de energie pe care o poate folosi corpul tău o reprezintă carbohidrații, în special carbohidrații simpli precum zahărul. Dacă iei ceva cu cofeină, de fapt înghiți un stimulent, nu „energie”.

Dacă alegi să consumi un stimulent în băutură, este în regulă, atâta timp cât este făcut într-un mod sigur. Cofeina este în general recunoscută ca fiind sigură pentru organism. Food and Drug Administration din SUA recomandă nu mai mult de 3 până la 4 căni de cafea pe zi. Excesul de cofeină poate duce la reacții adverse potențial periculoase, cum ar fi insomnie, nervozitate, neliniște și creșterea ritmului cardiac.

1. Cafea

Dacă vrei să bei o băutură energizantă cu un stimulent precum cofeina, poți consuma în siguranță o cafea. În plus, cafeaua oferă unele beneficii pentru sănătate. Un studiu publicat în 2022 a arătat că un consumul moderat de cafea (2 până la 5 căni pe zi) a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare. Așadar, atât timp cât rămâi în limitele recomandate, ar trebui să fii bine. Poți adăuga surse de energie la cafea, incluzând un strop de lapte cu conținut scăzut de grăsimi, frișcă sau o linguriță de zahăr.

2. Ceaiul

Dacă ești un băutor de ceai, te poți bucura de ceai cu cofeină ca stimulent și poți adăuga energie printr-un strop de lapte sau o linguriță de sirop de agave sau miere. Ceaiul conține antioxidanți numiți flavonoide care pot ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi care pot contribui la boli cronice precum cancerul și bolile de inimă. Ceaiul negru și cel verde au cofeină. Chiar dacă alegi soiuri decofeinizate sau pe bază de plante, acel strop de lapte sau o linguriță de agave sau miere îți pot da energia dorită.

3. Laptele

Există carbohidrați naturali numiți lactoză care se găsesc în lapte și care îți vor oferi energie. În plus, o cană de lapte oferă 13 nutrienți esențiali, inclusiv proteine, calciu, vitaminele A și D și numeroase vitamine B.

Potrivit experților în nutriție este important să alegi lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau chiar fără grăsimi pentru a ajuta la menținerea caloriilor și a grăsimilor saturate sub control. Iar dacă te afli în căutarea unui stimulent, optează pentru un pahar de lapte cu cacao fierbinte, deoarece oferă energie.

4. Sucul natural de portocale

Băuturile fără calorii, cum ar fi apa, sunt cu siguranță alegerea ta numărul unu, dar alte băuturi precum laptele și sucul 100% natural oferă nutrienți și pot fi incluse într-o dietă sănătoasă. O cană de suc 100% natural de portocale are 120 de calorii și 21 de grame de zaharuri naturale din fructe. Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de vitamina C, este și una dintre puținele surse alimentare ale flavonoidului hesperidină. Sucul de portocale care conține hesperidină a redus semnificativ tensiunea arterială la adulții diagnosticați cu hipertensiune. Asta nu înseamnă că trebuie să îl consumi în exces. Cantitatea standard recomandată pentru consum în ceea ce privește sucul de portocale este de 240 de mililitri.

Surse: eatthis.com, vantagefit.io, brewdrkombucha.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân