4 băuturi răcoritoare şi energizante de vară pe care trebuie să le încerci

Uită de energizante şi sucuri acidulate pline de zahăr şi coloranţi. Acum ai la îndemână 4 lichide preţioase de vară care nu numai că au un gust fantastic, dar te răcoresc instantaneu şi îţi conferă energia de care ai nevoie pentru a face faţă temperaturilor extreme din această perioadă.
  • Publicat:
4 băuturi răcoritoare şi energizante de vară pe care trebuie să le încerci

Uită de energizante şi sucuri acidulate pline de zahăr şi coloranţi.

Acum ai la îndemână 4 lichide preţioase de vară care nu numai că au un gust fantastic, dar te răcoresc instantaneu şi îţi conferă energia de care ai nevoie pentru a face faţă temperaturilor extreme din această perioadă.

Apa de cocos – conţine magneziu, potasiu, calciu, zinc, seleniu şi iod, vitamine, antioxidanţi, aminoacizi şi enzime care fac această băutură ideală pentru hidratare intensă. Este recomandată în special în timpul şi după şedinţele de la sală.

Ceai de rooibos – rooibos este o plantă care provine din Africa de Sud şi, spre deosebire de altele, aceasta nu are cafeină, ceea ce înseamnă că nu deshidratează. În plus, ceaiul de rooibos este bogat în antioxidanţi şi nutrienţi precum calciul, fierul, potasiul, cuprul, zincul şi magneziul, care menţin funcţiile organismului.

Apă cu mentă şi lămâie – menta, se ştie, este un duşman de temut al respiraţiei neplăcute, însă poate oferi numeroase alte beneficii. Această plantă are foarte multe vitamine, printre care folaţii, vitamina A şi vitamina C, dar şi minerale. De asemenea, menta este un excelent agent antibacterian şi poate calma sistemul digestiv. Adaugă câteva frunze proaspete de mentă la 500 de mililitri de apă şi lasă la frigider pentru o oră, după care îndulceşte băutura cu o linguriţă de miere.

Răcoritoarea limonadă – cu lămâi sau cu lime, această băutură va avea dintotdeauna parte de laurii binemeritaţi. Bogat în vitamina C, acest fruct minunat poate ţine sub control bacteriile din organism. De asemenea, poate ajuta la o mai bună digestie şi previne tulburările gastrice, apărute ca urmare a temperaturilor crescute care favorizează dezvoltarea bacteriilor.

Sucul de lime joacă un rol la fel de important în întărirea sistemului imunitar şi poate chiar să amelioreze simptomele în caz de malarie, atunci când este administrat în paralel cu tratamentul medicamentos.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vrei să slăbeşti? Stinge lumina!
Vrei să slăbeşti? Stinge lumina!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”