3 motive pentru care ciocolata caldă este excelentă pentru sănătatea ta

Este clar că beneficiile pentru sănătate fac mai ușor de justificat consumul zilnic al unei ciocolate calde delicioase. Trebuie doar să ai grijă să te limitezi la o cană pe zi și să cumperi produse de calitate.
  • Publicat:
3 motive pentru care ciocolata caldă este excelentă pentru sănătatea ta

Îți place ciocolata caldă, dar te gândești de două ori înainte să o bei din cauza preocupărilor legate de impactul pe care l-ar putea avea asupra sănătății? Nu mai trebuie să îți faci griji, deoarece există beneficii incontestabile ale acestei delicioase băuturi, dacă alegi să o introduci în dieta zilnică. Am analizat în detaliu trei dintre ele, astfel încât să poți înțelege cu adevărat cât de bună este această băutură adorată de toată lumea.

Ciocolata caldă poate scădea tensiunea arterială

Dacă îți place să te răsfeți cu gustări sau băuturi dulci, dar nu poți decide care este opțiunea mai sănătoasă, s-ar putea să găsești răspunsul aici. Ciocolata caldă conține zaharuri și câteva calorii, dar este, de asemenea, plină de flavanol. Flavanolul stimulează oxidul nitric și duce la o reacție chimică ce are ca rezultat creșterea vasodilatației.

Motivul pentru care aceasta este o veste bună pentru tensiunea arterială este că această creștere poate determina dispersarea grăsimilor stocate în artere, ceea ce se presupune că reduce nivelurile ridicate ale tensiunii arteriale. Ciocolata caldă poate, de asemenea, să susțină funcționarea endoteliului, responsabil pentru funcția imunitară, adeziunea trombocitelor și chiar coagularea sângelui. Așadar, atunci când îți dorești ceva cald și dulce, delicioasa băutură este răspunsul!

Ciocolata caldă poate îmbunătăți sănătatea mintală

Toți avem momente când simțim ceea ce ni se întâmplă este insuportabil sau când starea noastră de spirit este atât de proastă încât ne întrebăm dacă vom mai experimenta vreodată bucuria și starea de bine. De la tehnici de reparație și calmare a anxietății la psihoterapie și de la exerciții fizice la medicamente, există multe modalități de a obține sprijinul de care ai nevoie pentru sănătatea mintală, dar acum există și o modalitate delicioasă în plus – ciocolata caldă!

Ciocolata caldă duce la creșterea nivelului de serotonină datorită polifenolilor pe care îi conține. Această creștere a serotoninei te poate ajuta să te simți mai relaxat și mai fericit, oferindu-ți totodată o pauză de la stresul zilnic. Când simți că nu mai faci față, alege o cană de ciocolată caldă și las-o să te relaxeze.

Ciocolata caldă îți poate îmbunătăți aspectul pielii

Ciocolata caldă nu este doar un sprijin excelent pentru funcțiile interne ale organismului tău, ci poate ajuta și la îmbunătățirea aspectului tău exterior. Ciocolata caldă de înaltă calitate preparată cu lapte este o sursă excelentă de nutrienți și conține vitaminele D și A, ambele putând să contribuie la îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii tale. De asemenea, conține o cantitate semnificativă de flavanol, o substanță benefică benefic pentru piele.

Așadar, atunci când îți planifici regimul de îngrijire a pielii pentru ziua următoare, asigură-te că adaugi o cană de ciocolată caldă pe listă. Amintește-ți că prea multă ciocolată caldă poate anula toate eforturile tale, așa că limitează-te la o ceașcă de mărime obișnuită pe zi pentru cele mai bune rezultate și adaugă topping-uri precum frișca și bezelele doar ocazional.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan