Rutina de frumusețe cu ciocolată. 5 trucuri populare

  • Publicat:
Rutina de frumusețe cu ciocolată. 5 trucuri populare
Sursa foto: shutterstock

Toate femeile știu asta: tratamentele de înfrumusețare pe bază de ciocolată sunt mai populare ca oricând. Nici nu e de mirare, ciocolata e plină de antioxidanți și amplifică și producția de colagen – iar cofeina din conținutul tău sprijină fermitatea, fapt ce o transformă într-un aliat de nădejde al pielii și părului.

Cele mai populare terapii de înfrumusețare cu ciocolată

Epilarea cu ciocolată

Ceara cu ciocolată are un conținut ridicat de vitamine, uleiuri și alte ingrediente hrănitoare, care-ți lasă pielea fină la atingere și catifelată. Datorită texturii sale ușoare, dar și ingredientelor hidratante, ea poate fi folosită și la nivelul feței.

Epilarea cu ciocolată a devenit o opțiune preferată în rândul doamnelor care pășesc pragurile saloanelor și iată de ce: aroma sa dulceagă îți îmbată simțurile și bombate durerea și anxietatea.

Tratamente corporale cu ciocolată

Un tratament corporal ca la carte presupune în primul rând o exfoliere sănătoasă cu zahăr brun organic, pentru îndepărtarea surplusului de piele moartă.

După această exfoliere, corpul sau zonele de interes trebuie acoperite în folie, lăsând ciocolată să acționeze în profunzime preț de 15-20 de minute.

Multe saloane de spa oferă și servicii complementare, ca de pildă măști hidratante cu ciocolată sau măști pentru păr.

Citește și: Beneficiile untului de cacao asupra sănătăţii şi frumuseţii

Iată două moduri prin care poți prepara și tu acasă o mască cu ciocolată revitalizanta!

1. Mască de față cu ciocolată și iaurt 

Vei avea nevoie de:

  • 2 lingurițe de pudră de cacao
  • 4 lingurițe de iaurt
  • o capsulă de vitamina E
  • o linguriță de făină de năut
  • o linguriță de apă de trandafiri

Amestecă toate ingredientele împreună și aplică mixtura astfel obținută pe întreaga față, cu ajutorul unei spatule. Las-o să acționeze în profunzime până ce vei simți că această se întărește. Clătește cu apă de trandafiri din abundență! Tenul tău va arată mai luminos, mai ferm și va fi mai moale la atingere.

2. Mască de păr cu ciocolată și iaurt

Vei avea nevoie de:

  • 2 lingurițe de pudra de cacao
  • 2 lingurițe de iaurt
  • o linguriță de ulei de cocos/ricin/argan

Amestecă împreună ingredientele și aplică conținutul astfel obținut pe părul umed. Lasă-l să acționeze preț de 45 de minute și te vei bucura de un aspect mai sănătos, mai strălucitor și de un miros care va persista întreagă zi!

Pedichiură cu ciocolată

Da, ai auzit bine! Unele saloane sau centre spa practică deja asta. Picioarele tale se vor răsfață în ciocolată caldă, urmând a fi exfoliate cu un scrub de ciocolată cu zahăr brun, masate cu unt de cacao și hrănite cu o mască cremoasă de ciocolată neagră. Ce poate fi mai minunat de atât?

Surse: Skin Solutions, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân