5 soluții care te vor ajuta să tratezi mai ușor arsurile cauzate de ondulator sau placă de păr

  • Publicat:
5 soluții care te vor ajuta să tratezi mai ușor arsurile cauzate de ondulator sau placă de păr
Sursa foto: shutterstock

Arsurile cauzate de ondulator sau placă de păr nu sunt doar inestetice, ci și extrem de dureroase și incomode. Iată are sunt, potrivit TeenVogue.com, cele mai simple trucuri pentru acasă, care acționeaza rapid, aducând cu sine rezultate dorite. 

5 soluții pentru vindecarea mai rapidă a arsurilor cauzate de placă/ondulator

Compresele cu apă rece

Înainte de toate, primul luru pe care trebuie să îl faci neapărat atunci and te arzi cu placa sau ondulatorul este să aplici imediat o compresă rece în zona cu probleme. Aceasta va reduce inflamația și va calma durerea.

Citește și: Tratamente naturiste pentru arsuri solare

Nu îndepărta tu surplusul de piele arsă

Dacă cicatricile sau semnele inestetice te înspăimântă, ei bine, nu te grăbi să îndepărtezi tu pielea arsă care îți acoperă rana. Pielea aceea formează un strat protector ce previne infecțiile.

Hidratare și iar hidratare!

Potrivit specialiștilor, hidratarea este extrem de importantă și recomandată, mai ales atunci când te confrunți cu arsuri cauzate de placă de păr, de ondulator sau de fier de călcat. Consumul de apă accelerează procesul de vindecare.

Evita aplicarea de fond de ten sau orice altă formă de machiaj pe rană

Fondul de ten sau corectorul pot acoperi, cu puțin noroc, urma inestetică și atât de neplăcută a arsurii în cauza, însă chimicalele pe care le conține vor dauna pielii afectate.

Mai bine ai răbdare până vindecarea este una completă și apoi poți aplica și machiaj.

Citește și: Piele care ustură? Vezi ce activităţi de vară duc la apariţia arsurilor solare

Folosește SPF cât de des cu putință

Protecția solară este imperios necesară în asemenea cazuri, căci în caz contrar, razele vor sensibiliza și mai mult pielea și rana. Specialiștii recomandă cremele SPF mineral, întrucât conțin mai puțini produși chimici.

Surse: Teen Vogue, HealthLine, Byrdie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân