20 de surse de proteină pentru penis

Multe alimente vin în ajutor pentru sănătatea penisului. Iată 20 de surse de proteină pentru penis, care îmbunătățesc sănătatea sexuală.
  • Publicat:

Când te gândești la legătura dintre sănătatea sexuală și alimentație, cel mai probabil îți vin în minte afrodisiace precum ciocolata neagră sau stridii. Multe persoane încă nu realizează că există o conexiune extraordinară între performanța sexuală și nutrienții pe care îi consumi. Ba mai mult, multe alimente vin în ajutor pentru sănătatea penisului. Mai exact, dieta poate sprijini sănătatea penisului pentru că îmbunătățește circulația sangvină, crește libidoul și reduce simptomele disfuncției erectile. Alături de vitamina B12 și magneziu, zincul și arginina sunt alți nutrienți care mențin o bună funcționare a penisului. Iată 20 de surse de proteină pentru penis.

1. Pieptul de pui

Pieptul de pui conține arginină, un amino acid de care organismul are nevoie pentru a produce proteine. Alături de această funcție, ajută și la reducerea riscului de disfuncție erectilă. Un studiu publicat în jurnalul Andrology arată că mulți participanți cu disfuncție erectilă aveau un nivel redus de oxid nitric în corp.

2. Carnea de porc

L-arginina se regăsește în carnea de pui, produsele lactate și carne, inclusiv în carnea de porc. Află că acest tip de carne este extrem de bogat în proteine, cu 24g de proteine per 113g de carne.

3. Carnea de miel

Carnea de miel nu conține doar oxid nitric din arginină, dar acest tip de carne este extrem de benefic pentru viața sexuală, deoarece aduce un plus de zinc în corp, unul dintre nutrienții care cresc nivelul de testosteron pentru a menține o erecție.

4. Carnea de vită

O proteină excelentă pentru sănătatea penisului este carnea de vită. Vita este un aliment bogat în proteine și o sursă excelentă de vitamina B12. Această vitamină este esențială pentru menținerea funcției sistemului nervos care poate contribui la disfuncția erectilă.

5. Ouă

Dacă obișnuiești să-ți începi dimineața cu o omletă, află că această proteină te ajută și în dormitor. Ouăle conțin colină, un nutrient care se regăsește și în carne, fructe, legume, produse lactate și cereale integrale. Organismul are nevoie de colină pentru funcționarea celulelor și a metabolismului.

6. Piept de curcan

Carnea de curcan este o sursă excelentă de proteine și care conține nutrienți prietenoși cu penisul. Conține nutrienți precum zinc, vitamina B12 și seleniu, asociate calității spermatozoizilor.

7. Ficat

Ficatul conține vitamina B12, magneziu, seleniu, colină și zinc, un mix perfect pentru senzații tari în dormitor.

8. Somon

Somonul este o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega-3 care ajută la îmbunătățirea circulației sangivine prin reducerea inflamațiilor și prevenirea formării cheagurilor de sânge. Mai mult, conține vitamina B12, care ajută la prevenirea deteriorării sistemului nervos, care contribuie la disfuncția erectilă.

9. Macrou

Macroul este un pește dens în nutrienți care conține acizi grași omega-3 și ajută la menținerea sănătății penisului.

10. Stridii

Stridiile sunt deja cunoscute ca fiind un afrodisiac excelent, pentru că îmbunătățesc libidoul și testosteronul. Conțin zinc, un mineral esențial pentru producția de testosteron.

11. Sardine

Sardinele sunt bogate în proteine și conțin B12, unul dintre nutrienții care mențin penisul sănătos, la fel ca arginina.

12. Midii

Indiferent cum le consumi, trase în unt și cu vin, midiile sunt excelente pentru îmbunătățirea vieții sexuale, iar asta pentru că ele conțin cantități generoase de B12, magneziu, seleniu și proteine.

13. Hering

Acest tip de pește nu este doar o sursă excelentă de proteine pentru penis, ci și o sursă bună de B12 și magneziu, dar și de vitamina D.

14. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt prietenoase cu viața sexuală și performanțele din dormitor. Conțin zinc, excelent pentru producția de testosteron și circulația sangvină, dar și magneziu, pentru îmbunătățirea circulației sangvine și relaxarea vaselor de sânge.

15. Nuci braziliene

Nucile braziliene vin cu o doză generoasă de seleniu, excelentă pentru viața sexuală, creșterea testosteronului și calitatea spermei.

16. Nucile

Pentru o performanță sexuală mai bună, poți începe să consumi mai des nuci, migdale și alune. Un studiu din 2019 publicat în Nutrients arată că bărbații care consumă nuci cu regularitate au apetitul sexual mai crescut și orgasmul mai intens.

17. Migdale

Alături de nuci, consumul de migdale crește dorința sexuală, datorită conținutului de magneziu, seleniu și colină.

18. Năut

Năutul nu are magneziu, zinc sau arginină ca alte proteine de origine animală, dar este excelent pentru reducerea intensității disfuncției erectile.

19. Caju

Nucile caju sunt bogate în magneziu și ajută la circulația sangvină. De asemenea, conțin zinc și seleniu, care îmbunătățesc sănătatea penisului.

20. Arahide

Arahidele conțin arginină, un nutrient esențial pentru îmbunătățirea vieții sexuale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult