6 plante care purifică ficatul și rinichii de toxine. Elimină inclusiv metalele grele din sânge

  • Publicat:
  • Actualizat:

Algele marine sunt printre cele mai eficiente plante detoxifiante. În această categorie intră și păpădia, brusturele sau armurariul. Aceste plante detoxifică în profunzime organismul.

Detoxifierea este o practică străveche prin care, cu ajutorul plantelor, organismul este purificat și curățat de toxine, iar digestia ameliorată.

„Deși există multe obiceiuri sănătoase, cum ar fi mișcarea și alimentația sănătoasă, care ajută la a avea un organism sănătos și puternic, plantele medicinale sunt extrem de benefice atunci când avem nevoie de o cură de detoxifiere. Ficatul, rinichii, colonul, sistemul limfatic și pielea sunt organele cel mai puternic implicate în procesul de detoxifiere, care constă practic în eliminarea toxinelor din organism pentru a-l menține sănătos”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Iată o listă a celor mai eficiente plante detoxifiante și efectul lor asupra organismului.

Algele antarctice

Algele antarctice, în special cea denumită Durvillaea, sunt considerate cele mai eficiente și sigure în procesele de detoxifiere a organismului prin surse naturale. Acidul alginic, pe care acestea îl conțin, este unul dintre principalii responsabili pentru beneficiile pentru sănătate. Această moleculă formează mase gelatinoase capabile să absoarbă metalele grele, inclusiv plumbul, cadmiul, mercurul și alte substanțe toxice, împiedicând absorbția acestora de către organism. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai puternice plante atunci când vine vorba despre detoxifiere.

Urzica

„Urzica ajută la purificarea organismului. Susține sănătatea ficatului și stimulează drenajul limfatic. Totodată, are un efect diuretic ce ajută rinichii să elimine toxinele”, adaugă specialistul.

Păpădia

Păpădia este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru detoxifiere. Ajută în mod special la stimularea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele din sânge. Contribuie astfel la digestie și la sănătatea pielii, deoarece ambele sunt conectate la ficat.

„Rădăcina de păpădie are cea mai puternică acțiune asupra ficatului și este folosită cel mai adesea pentru detoxifiere. Frunzele sunt ușor diuretice și pot ajuta rinichii să elimine toxinele. Ambele conțin nutrienți benefici pentru organism”, explică nutriționistul.

papadie

Rădăcina de brusture

Rădăcina de brusture este o altă plantă puternică. Purifică sângele și curăță organismul de toxine. Stimulează, de asemenea, drenajul limfatic. Se poate face ceai de rădăcină de brusture.

Trifoiul roșu

Trifoiul roșu aparține familiei leguminoase și consumul său este foarte benefic pentru sănătatea pielii. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, stimulează ficatul și sistemul limfatic. Este de asemenea bogat în nutrienți și poate contribui la sănătatea hormonală.

Ciulinul de lapte (armurariul)

Conține mai mulți antioxidanți care ajută la procesul de detoxifiere, inclusiv un complex cunoscut sub numele de silimarină. Silimarina stimulează producția de alți doi antioxidanți, glutation și superoxid dismutază. Aceștia ajută de fapt la reconstrucția celulelor hepatice și la eliminarea toxinelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: