Analgezice naturale: 11 alimente pe care să le consumi dacă te doare spatele, măseaua sau capul

Iată o listă de alimente cu efect analgezic pe care să le ai în casă pentru a evita administrarea pastilelor. Sunt necesare într-o dietă sănătoasă.
  • Publicat:
Analgezice naturale: 11 alimente pe care să le consumi dacă te doare spatele, măseaua sau capul
Foto: shutterstock

Medicamentele pentru dureri nu sunt singura opțiune care să te scape de acestea. Data viitoare când te confrunți cu o durere de măsea, de cap, de spate sau orice alt tip de durere, poți opta pentru remediile naturale. Iată o listă cu analgezice naturale pe care să le ai în casă.

Atunci când te confrunți cu o durere, indiferent de tipul ei, primul impuls este de a lua un analgezic. Multe persoane optează pentru pastile, fără să se mai gândească la efectele adverse sau reacțiile care pot apărea. Deși pentru unele dintre ele este necesară rețeta, poți scăpa de astfel de situații optând pentru analgezice naturale.

Alimente care luptă împotriva durerii

Iată o listă de alimente cu efect analgezic pe care să le ai în casă pentru a evita administrarea pastilelor.

Cafeaua

Cafeaua neagră te poate scăpa de durerea de cap. Studii recente arată că această băutură poate reduce și riscul anumitor tipuri de cancer.

Ghimbirul

Ghimbirul este un antiinflamator care acționează pentru ameliorarea mai multor probleme precum migrenele, durerile musculare sau chiar artrita.

Scorțișoara

Un alt ingredient cu efect antiinflamator este scorțișoara care are numeroase beneficii pentru sănătate. Se poate folosi în caz de răceală, tuse, dureri în gât, artrită și multe alte afecțiuni.

Piper cayenne

Acesta este un ingredient care funcționează ca un antiinflamator, iar de-a lungul anilor s-a dovedit că reduce migrenele, ameliorează durerile articulare și este excelent pentru crampe.

Somonul

Somonul este bogat în Omega-3 și acizi grași care ajută la reducerea inflamațiilor articulare. De asemenea, s-a dovedit că previne durerea provocată de osteoartrită.

Afine

Afinele sunt bogate în fitonutrienți care luptă împotriva inflamațiilor și ameliorează durerile. Dacă nu le mai poți achiziționa proaspete, poți opta pentru varianta congelată. Alte fructe care conțin antioxidanți și polifenoli sunt căpșunile și portocalele, care și ele au efecte similare.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care poate stopa migrenele. De asemenea, previn și tratează osteoporoza.

Turmericul

Compusul din acest condiment, care oferă culoarea oranj-gălbuie, luptă împotriva inflamațiilor. Studiile arată că pacienții cu artrită reumatoidă și osteoartrită își îmbunătățesc starea dacă iau suplimente cu turmeric.

Ulei de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin face parte dintr-o dietă sănătoasă și ajută la reducerea durerilor articulare.

Menta

Uleiul de mentă te scapă de crampele dureroase, de gaze și balonare, toate simptome ale sindromului de intestin iritabil. Ceaiul de mentă este și el ideal pentru a trata durerile de stomac.

Cuișoarele

Cuișoarele sunt de cele mai multe ori folosite pentru a condimenta diverse preparate, dar află că ele te pot scăpa și de dureri, indiferent dacă le consumi sub formă de capsule, ulei sau pudră.

Surse: WebMD, MyPainReliefCenter, Healthline

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia