4 exerciții care te ajută să dai jos grăsimea din zona abdomenului

4 tipuri de exerciții – pe care le poți face chiar acasă – și care te vor ajuta să scapi de grăsimea din jurul abdomenului.
  • Publicat:
4 exerciții care te ajută să dai jos grăsimea din zona abdomenului
4 exerciții care te ajută să dai jos grăsimea din zona abdomenului

Așa cum există, în mod popular „burta de bere”, există și „burta de gogoși”. Oricât de amuzant sună, știm că grăsimea din talie oferă nu numai un aspect neplăcut, dar aduce și dezavantaje sănătății și, pe deasupra, este foarte dificil de înlăturat, poate mai dificil decât grăsimea depusă în alte părți ale corpului.

Dacă simți că e momentul să faci ceva ca să îndrepți lucrurile, adică mai bine spus „să le subțiezi”, Anthony J. Yeung, specialist în nutriție și fitness are pentru tine câteva sfaturi extrem de utile.

Anthony este fondatorul unui program dedicat bărbaților care vor să slăbească și să se are în forma cea mai bună pentru nuntă. Programul se numește GroomBuilder și se bazează pe 4 tipuri de exerciții pe care le poți face chiar acasă.

În urma acestui program ținut cu strictețe – alături de un regim alimentar corespunzător – rezultatele vor apărea fără îndoială, făcând ca grăsimea din zona abdominală să dispară ușor-ușor.

Spunem ușor-ușor pentru că, repetăm, această zonă a corpului este una dintre cele mai greu de definit.

Dacă respecți acest progran, însă, sigur te vei duce în curând să îți schimbi toată garderoba de vară…

Tot ce îți trebuie: un set de greutăți și multă voință. Regula nr.1: cu cât avansezi în program, cu atât trebuie să crești greutatea ganterelor.

1. Genuflexiuni

Dar nu cele clasice, ci cele în care ții ridicate deasupra capului două greutăți. Picioarele sunt ușor depărtate și corpul se sprijină pe călcâie.

Cobori și te oprești la jumătate, tot timpul cu spatele perfect drept. Când împingi spre ridicare, o faci din călcâie, cu genunchii paraleli. În tot acest timp ești conștient că trebuie să împingi ganterele. Aici este diferența de care spuneam.

2. Rotiri ale bazinului

Din nou, cu gantere. Dacă ai mai mers la sală până acum, sigur ai mai făcut acest exercițiu la unul dintre aparate.

Picioarele trebuie să fie aliniate cu umerii. Cu ambele mâini întinse la piept ții o singură ganteră, cu care te rotești la stânga și la dreapta. Tot timpul, abdomenul trebuie să fie încordat și spatele drept. Când te simți mai puternic, treci la o ganteră mai grea.

3. Genuflexiuni laterale

La fel ca la genuflexiunile clasice, doar cu modificarea mișcării de coborâre care se face în lateral pe fiecare picior.

Cobori în genuflexiune și întinzi piciorul drept în lateral până simți genunchiul îndreptat. La ridicare, împingi din mușchiul fesier și te ridici, în timp ce în mâini ai câte o greutate.

4. Ramat înclinat

Cu câte o greutate în fiecare mână, te înclini spre față.

Îndoi ușor genunchii, pentru stabilitate, și începi să ridici greutățile pâna la nivelul coapselor.

Tot timpul spatele drept. Această mișcare se va resimți chiar în zona unde se află coleceii de grăsime.

Citește și: Cum să îți menții greutatea după ce ai slăbit?

Sursă: eatthis.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân