Sylvia arată extraordinar! Află ce sport face!

Cântăreaţa Sylvia este într-o formă fizică de invidiat de când practică yoga. Iată cum o ajută această disciplină din punct de vedere fizic şi mental.
  • Publicat:
Sylvia arată extraordinar! Află ce sport face!
Sylvia, foto Ciprian Strugariu

O ştim de Sylvia de pe scena muzicală de mulţi ani, când topurile erau cucerite de ea şi DJ Rynno. Artista nu se mulţumeşte doar cu muzica şi se instruieşte de câţiva ani şi în sfera dezvoltării personale – a studiat psihologia şi s-a iniţiat şi în tainele yoga – astăzi fiind profesor.


Acum câţiva ani, a păşit pentru prima dată într-un studio de yoga din dorinţa de a descoperi o modalitate de a face mişcare (care să îi placă) dar şi pentru a debloca energia stagnantă în corp. ”Nu ştiam foarte multe lucruri despre yoga sau care este diferenţa dintre stilurile de yoga dar am început să experimentez diverse clase cu diverşi profesori pentru a descoperi cu ce anume rezonez” spune cântăreţa Sylvia.

Yoga a intrat în viaţa ei la momentul potrivit. ”Nu a durat mult până m-am îndrăgostit de Yoga (iar asta s-a datorat profesorilor mei Erica Nagy şi Mukesh Kothari), următorul pas fiind cursul de Yoga Teacher Training la Bindusar Yoga School Rishikesh din India.

Că Yoga o ajută să menţină o formă fizică de invidiat şi că îi conferă un tonus bun este simplu de observant în fotografii. Însă, cum i-a schimbat această disciplină viaţa Sylviei?

”Yoga pentru mine reprezintă meditaţie în mişcare”

Indiferent că practică Hatha Yoga, Vinyasa, Ashtanga sau Yin yoga, în timpul practicii Sylvia simte ”o magie” care nu poate fi explicată în cuvinte. ”Sunt atat de concentrată la ceea ce se întâmplă pe salteluţă, la fiecare postură şi respiraţie în parte, încât nu mai contează nimic din lumea mea exterioară. Pentru un timp, yoga îmi dă voie să fiu eu cu mine, să mă deconectez de la haosul cotidian şi să îmi orientez atenţia către Universul meu interior” spune artista.

Prin Yoga ies la suprafaţă emoţii blocate

Conform teoriilor de psihosomatică fiecare boală, durere sau blocaj din organism are şi o cauză emoţională (energetică). Când nu există armonie între corp, minte şi spirit, acest dezechilibru începe să se manifeste în toate aspectele vieţii noastre pentru că ceea ce există în interiorul nostru, întotdeauna se va reflecta şi în lumea noastră exterioară.

”După o clasă de Yoga, de multe ori am plâns (uneori de fericire, de eliberare, de frustrare sau neputinţă). Prin Yoga, nu mai ai cum să te ascunzi de tine însuţi. Iese la suprafaţă tot ce este ascuns sub ‘preşul’ subconştientului, pentru a putea fi conştientizat, vindecat şi mai apoi eliberat. Astfel, energia începe să circule liberă prin corp iar noi ne vom simţi mult mai bine, aparent inexplicabil” a mai spus Sylvia.

Yoga este o poartă către subconştient

În practica yoga, ai ocazia să intri în rolul de OBSERVATOR al propriilor gânduri, emoţii şi senzaţii. ”Eu întotdeauna încurajez elevii la clasă să îşi concentreze atenţia asupra respiraţiei (unul dintre cele mai importante elemente în practica yoga), asupra emoţiilor care apar şi cum se resimt ele în corpul fizic. A intra în rolul de Observator şi de a vedea ce se întâmplă în interiorul tău fără să judeci, este primul pas spre vindecare. Şi eu am avut ocazia de-a lungul timpului să îmi observ zona de confort (care sunt limitele fizice ale corpului meu), care este diferenţa între partea dreaptă şi stângă a corpului (unde apar dureri, blocaje sau disconfort în anumite asane) şi mai ales să fiu atentă la ceea ce simt în momentul respectiv şi ce emoţii sau amintiri ies la suprafaţă” a mai declarat cântăreaţa.

foto Ciprian Strugariu

Fotografii de Ciprian Strugariu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”