5 exerciţii care te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen FOTO

Iată 5 exerciţii care te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen, fie că eşti acasă sau la sală.
  • Publicat:
5 exerciţii care te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen FOTO
FOTO: Flavius Ursachi, personal trainer / 5 exerciţii care te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen

Grăsimea de pe abdomen, pentru multe dintre femei, reprezintă o adevărată provocare, zona abdomenului fiind cea mai expusă depunerii de ţesut adipos. Excesele culinare şi lipsa sportului afectează aspectul taliei, dar şi organele au de suferit, iar astfel se ajunge la dezvoltarea unei serii de afecţiuni medicale.

Pentru un stil de viaţă sănătos, ideal este să acordăm o mare atenţie mişcării zilnice, dar şi alimentelor pe care le consumăm. Pentru a reuşi să scăpăm de grăsimea de pe abdomen cu ajutorul sportului, Irina Alionte ne spune ce putem face atât la sală, cât şi acasă, de la exerciţii fizice, până la alimente pe care să le consumăm pentru a arde grăsimile sau suplimentele care ne pot ajuta în acest proces.

Alimente care ard grăsimea de pe abdomen

 „Din categoria alimentelor care accelerează arderea grăsimilor fac parte: scorţişoara, ouăle, ghimbirul, avocado, chia, fructele de pădure, quinoa, ardeiul iute, ceaiul verde, merele, căpşunile, cireşele, nectarinele, zmeura, caisele, kiwi, afine, coacazele, nucile, migdalele, seminţe de pin, fisticul, castanele. În plus, mai avem şi alimentele cu calorii negative, indicate pentru a ne ajuta să slăbim sau să ne menţinem silueta: sparanghel, sfecla rosie, vinete, conopida, varza, varza de Bruxelles, ceapa, prazul, fasolea verde, algele, ridichile. Varza de Bruxelles, de exemplu, pentru 50 de calorii aduse în organism consumă 75 de calorii în procesul de digestie”, explică Irina Alionte.

Suplimente care ard grăsimea

„Dacă avem nevoie de un plus de ajutor, printre cele mai puternice arzătoare de grasimi se numără suplimentul L-Carnitina (sub diverse forme comerciale) asociat cu antrenamente fizice intense. Înlocuirea a 1-2 mese pe zi cu concentrat proteic din zer, este, de asemenea, benefic”, adaugă Irina Alionte.

Cele mai uşoare exerciţii pentru un abdomen plat

„Dacă vrem rezultate sigure, este indicat să intrăm într-un program personalizat de transformare corporală, care îmbină antrenamentele HIIT (High Intensity Training) cu dieta customizată. Când nu avem timp să mergem la sală, putem recurge la cinci tipuri de exerciţii fizice pe care le putem face şi acasă. Pentru aceste exerciţii pentru abdomen avem nevoie de o minge şi de o saltea.

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

1. Placa cu sprijin pe minge- Ne poziţionăm cu antebraţele pe minge şi ne ridicăm pe vârfuri. Stăm aşa până la 1 minut.

2. Căţărătorul- Din poziţia de flotare, ne sprijinim în mâini, ţinem umerii deasupra palmelor, şi ducem uşor genunchiul la piept, ţinând spatele drept şi abdomenul încordat. Alternăm şi facem câte 15-20 de repetări pentru fiecare parte.

3. Exerciţiu pentru lateralul abdomenului- Stând pe o parte, rezemaţi în antebraţ, ridicăm vertical braţul opus. Menţinem poziţia câte 30 secunde pentru fiecare parte.

4. Exerciţiu pentru partea inferioară a abdomenului- Stăm pe spate, cu genunchii îndoiţi şi călcâiele trase spre bazin. Ridicăm uşor picioarele până la piept, revenind apoi în poziţia iniţială. Facem fără grabă serii de câte 20 de repetări.

5. Forfecări- Stăm la orizontală, cu braţele sub spate şi umerii uşor ridicaţi, si forfecăm picioarele sus-jos. Putem face şi varianta de exerciţii tip bicicletă din această poziţie, alternând un picior în faţă şi altul retras”, încheie Irina Aliote.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”