Synevo România aniversează 25 de ani de activitate: 144 milioane de teste medicale efectuate

Synevo România aniversează 25 de ani de activitate, perioadă în care au fost efectuate 144 de milioane de teste medicale.
  • Publicat:
Synevo România aniversează 25 de ani de activitate: 144 milioane de teste medicale efectuate
FOTO: Laurenţiu Luca, director general Synevo România / Synevo România aniversează 25 de ani de activitate: 144 milioane de teste medicale efectuate

Synevo România aniversează 25 de ani de activitate, fiind cea mai importantă companie pe piaţa laboratoarelor şi centrelor de diagnostic medical, cu o investiţie de zece milioane de euro în faza inaugurării. Laboratorul Central de Referinţă oferă servicii de diagnostic pacienţilor din cinci ţări diferite din Europa de Est. În fiecare lună în laboratoarele Synevo din România sunt preluate şi analizate probe de la peste un sfert de milion de persoane.

„Am construit un parteneriat de succes, de-a lungul celor 25 de ani, cu profesionişti în domeniul sănătăţii, cu mediul academic şi cu cel de afaceri. Avem o reţea naţională puternică, formată din 117 centre de recoltare, dintre care cinci deschise recent la: Reşiţa, Brăila, Iaşi, Bacău şi Târgu Jiu şi 17 laboratoare – ultimul deschis în această lună la Bacău – şi suntem în continuă expansiune. De 25 de ani punem accent pe ştiinţă, pe calitate şi promisiuni respectate”, a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Compania a fost fondată în 1994 sub numele de Rombel Medical fiind preluată în 1997 de Medicover. Brandul Synevo a fost creat în anul 2004. Synevo este prima companie de pe piaţa locală care a lansat un ghid al serviciilor de laborator şi, ulterior, o platformă online de accesare a rezultatelor analizelor, destinată medicilor şi pacienţilor. Dacă la început echipa era compusă din 7 persoane, astăzi Synevo are o peste 1.400 angajaţi şi o prezenţă în 51 de oraşe. Investiţiile realizate pentru a oferi angajaţilor acces la aparatură performantă şi programe continue de formare profesională au contribuit la dezvoltarea echipei medicale, formate în acest moment din peste 100 de medici şi peste 300 de specialişti de laborator.

Portofoliul de teste Synevo a fost diversificat în mod continuu, acesta cuprinzând azi peste 2.000 de servicii, care acoperă toate ariile terapeutice. Testele genetice reprezintă 10% din portofoliul Synevo, în ultimul an fiind realizate peste 45.000 de astfel de teste în întreaga reţea naţională. Pentru extinderea activităţii pe acest segment, Medicover, din care face parte Synevo, a achiziţionat recent Center for Human Genetics and Laboratory Diagnostics (AHC) Munchen, cel mai important jucător de pe acest segment din Germania.

„Domeniul serviciilor medicale este într-o dezvoltare accelerată. Dorim să fim întotdeauna cu un pas înainte. La Synevo, oferim mai mult decât un rezultat de analize. Oferim posibilitatea unui dialog profesional specializat între medicii clinicieni, pacienţi şi medicii noştri de laborator. În acest domeniu testele genetice sunt viitorul. Ştiinţa se dezvoltă rapid, de la o zi la alta. Bazele de date internaţionale de unde medicii geneticieni îşi extrag referinţele sunt din ce în ce mai bogate. Cresc astfel şansele de a elucida noi şi noi diagnostice medicale. Evoluţia tehnologică va schimba modul în care testele de laborator vor fi solicitate, realizate şi interpretate, laboratoarele medicale devenind reali parteneri ai profesioniştilor din domeniul sănătăţii”, a declarat Laurentiu Luca.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân