Desirée Halaseh, instructor: ”Pe salteaua de yoga am descoperit medicamentul de care mă folosesc zilnic, nu numai pentru a vindeca ci pentru a preveni”

Suntem datori nouă înșine să ne menținem starea de sănătate fizică și echilibrul psihic indiferent de vremurile pe care le trăim. Mulți găsesc în yoga o cale.
  • Publicat:
  • Actualizat:

În vremurile pe care le trăim, bombardați fiind atât de stresul zilnic, cât și de temeri pentru sănătatea noastră și a celor dragi să îți găsești echilibrul interior este vital. Am stat de vorbă cu Desirée Halaseh despre beneficiile pe care le aduce yoga în viața celor care încep să o practice. Răspunsurile ei vin direct din Bali.

CSÎD: Desirée, prezintă-te în câteva fraze te rog.

Desirée Halaseh: Nomad în jurul lumii, am ajuns din 2010 în Asia de sud Est și am rămas aici. Instructor de yoga și fondatoare a studioului de yoga online și retreaturi în jurul lumii – Samasti Explore & Retreat. Un om care caută libertatea în toate formele ei.

Cui se adresează yoga?

CSÎD: E yoga pentru toată lumea?

Desirée Halaseh: Cu siguranță. Yoga nu discriminează, toată lumea e binevenită, are un loc în acest spațiu și în această comunitate. Ușa e mereu deschisă, dar tu ești cel care trebuie să decidă când e timpul să intri.

 

Yoga te poate ajuta să găsești răspunsuri și putere

CSÎD: Cum a început relația ta cu yoga?

Desirée Halaseh: Într-o zi absolut perfectă în care mă simțeam absolut rău atât fizic și emoțional când am decis să fac o vizită unui studio local de yoga care se află la 100 m de casa în care locuiam. Era o clasă de iyengar yoga, un tip de yoga foarte disciplinat predat de o instructoare italiancă care a adus în viața mea ce lipsea cel mai mult: decizia de a acționa atunci când mă simt în dezechilibru. Aveam tendința să mă complac în stări nefaste la nesfârșit sperând că vor trece de la sine. Pe saltea am descoperit medicamentul de care mă folosesc zilnic, nu numai pentru a vindeca ci pentru a preveni.

Poate yoga înlocui mersul la sala de sport – o întrebare des auzită

CSÎD: E yoga pentru o alternativă la mersul la sală?

Desirée Halaseh: Yoga a creat o conversație între trup, minte și suflet. Pe măsură ce înțelegi că toate aceste elemente sunt interconectate, iar felul în care gândești influențează starea pe care o ai și ulterior integritatea corpului tău (prin atenție sau neglijență) – vei afla că yoga e mai mult decât un exercițiu fizic, e un mod de a trăi. Corpul e un vehicul al trezirii – e unul dintre principiile de bază ale școlii pe care o urmez – Embodied Flow.

Cum s-a schimbat viața pentru un instructor de yoga în Bali în 2020?

CSÎD: Cum este viața în Bali în pandemia de coronavirus?

Desirée Halaseh: Se respiră mai bine, cerul e mai limpede, există foarte mult timp liber. Pentru unii e o binecuvântare iar pentru alții o povară.

 

CSÎD: Cum te-a schimbat anul 2020?

Desirée Halaseh: Mi-a pus la încercare abilitatea de a mă adapta la noi și noi circumstanțe. Până să realizez că lumea nu mai e deloc așa cum o știam deja am început să trăiesc o nouă viață. Am încetinit pasul, am triat multe din activitățile și oamenii care mă oboseau și am păstrat esențialul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân