Uleiurile “sănătoase” s-ar putea să nu fie chiar atât de bune

Anumite uleiuri vegetale s-ar putea să îţi scadă colesterolul dar să nu îţi protejeze neapărat inima.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Uleiurile “sănătoase” s-ar putea să nu fie chiar atât de bune

Anumite uleiuri vegetale s-ar putea să îţi scadă colesterolul, dar să nu îţi protejeze neapărat inima.

Cercetătorii canadieni afirmă că înlocuirea grăsimilor săturate cu uleiul de şofran, de exemplu, sau cu margarina aşa-zis sănătoasă (făcută adesea din ulei de porumb), poate de fapt să crească riscul apariţiei bolilor cardiovasculare grave.

Aceste uleiuri vegetale sunt într-adevăr bogate în acizi graşi Omega 6 care, potrivit specialiştilor ar avea o influenţă în apariţia inflamaţiilor din corp, dar foarte scăzute în Omega 3, care au proprietăţi anti-inflamatorii pentru organism.

Consumul frecvent de Omega 3 te ajută să-ţi menţii o greutate ideală, să ai un sistem imunitar puternic, să scapi de excesul de colesterol şi să-ţi protejezi inima de efectele negative ale poluării şi ale altor factori de risc implicaţi în afecţiunile cardiovasculare.

Consumatorii sunt practic sfătuiţi să includă în dieta lor atât surse de Omega 6 cât şi Omega 3, astfel încât să existe un echilibru între cele două.

Autor: Iulia Pocol
Sursa: CNN

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”