Avocado – cea mai sănătoasă gustare dintre mese

Vrei să renunţi la gustările nesănătoase dintre mese? Adaugă un avocado mesei tale de prânz! Consumul a jumătate de avocado la prânz stimulează sentimentul de saţietate şi reduce tentaţia de a lua gustări între mese, susţin experţii ca o concluzie a unui studiu în care au comparat efectele unui prânz normal, cu cele a unui prânz în care a fost integrat un avocado.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Avocado – cea mai sănătoasă gustare dintre mese

Vrei să renunţi la gustările nesănătoase dintre mese? Adaugă un avocado mesei tale de prânz!

Consumul a jumătate de avocado la prânz stimulează sentimentul de saţietate şi reduce tentaţia de a lua gustări între mese, susţin experţii, ca o concluzie a unui studiu în care au comparat efectele unui prânz normal cu cele a unui prânz în care a fost integrat un avocado.

Cercetătorii au vrut să determine modul în care consumul de avocado influenţează saţietatea şi nivelul de zahăr din sânge, ca răspuns la gustări şi, implicit, la insulină. Au studiat 26 de adulţi sănătoşi dar supraponderali.

În urma studiului, au descoperit că participanţii care au consumat o jumătate proaspătă de avocado la masa de prânz au raportat o dorinţă de a consuma alte gustări cu 40% mai scăzută, precum şi o scădere cu 28% a necesităţii de a mânca în următoarele cinci ore.

Liderul studiului, dr. Joan Sabate, nutriţionist la Universitatea din California, a declarat că „saţietatea este un factor important în controlarea greutăţii, pentru că oamenii care se simt sătui prezintă o dorinţă mult mai mică de a gusta alte bunătăţi între mesele principale ale zilei”.

„Am observat că, deşi aportul caloric şi cantitatea de carbohidraţi au crescut odată cu adăugarea unui avocado la masa de prânz, nu a existat o creştere a nivelului de zahăr din sânge, comparativ cu masa de prânz standard”.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Noutăţi de sănătate în luna martie
Noutăţi de sănătate în luna martie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”