Apă plată vs apă minerală: care este mai sănătoasă şi hidratează intens

Apă plată sau apă minerală? Află care este mai sănătoasă şi care te menţine hidratat pe parcursul zilei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Apă plată vs apă minerală: care este mai sănătoasă şi hidratează intens
FOTO: 123rf.com / Apă plată vs apă minerală: care este mai sănătoasă şi hidratează intens

Probabil te numeri printre acele persoane care consumă în fiecare zi apă minerală şi care se întreabă dacă aceasta este la fel de hidratantă şi sănătoasă ca apa plată. Bineînţeles, comparativ cu sucurile carbogazoase, care conţin cantităţi uriaşe de zahăr, apa minerală este o alegere ideală, dar hai să vedem cum se diferenţiază de apa plată şi care dintre cele două reprezintă o variantă mai bună.

Departamentul de Agricultură din Statele Unite recomandă consumul de apă minerală şi fără îndulcitori decât cel de sucuri carbogazoase şi bogate în calorii, menţionând că această alegere poate reduce riscul obezităţii în cazul adulţilor americani. Acestea fiind spuse, sfatul lor este puţin neclar atunci când vine vorba de alegeri sănătoase. Până la urmă, bem apă plată sau minerală?

Brierley Horton, expert nutriţionist, a menţionat pentru InStyle că apa minerală hidratează la fel de bine ca oricare alt tip de apă. Cercetările anterioare, publicate în Jurnalul American de Nutriţie sugerează că setea poate fi redusă la fel de bine de apa minerală, aşa cum o fac apa plată, cafeaua, ceaiul şi alte băuturi. Horton susţine că este foarte important ca în cazul în care alegi să consumi apă minerală, aceasta să nu conţină zahăr adăugat sau carbohidraţi pentru a evita excesul de calorii.

”Atunci când bei apă minerală, vei observa că îţi dă senzaţia că eşti mult mai hidratat”, menţionează Horton făcând trimitere la un studiu din 2012 cu privire la efectele asupra saturării. ”Ambele hidratează, dar o cantitate mică de apă minerală îţi va păcăli setea înainte ca tu să fii cu adevărat hidratat. De exemplu, dacă o să beau jumătate de litru de apă minerală, mă voi simţi sătul, în timp ce dacă beau aceeaşi cantitate de apă plată senzaţia nu va fi aceeaşi”, explică nutriţionistul.

Acest lucru poate avea loc pentru că multe persoane se simt balonate după ce consumă băuturi carbogazoase, ceea ce îi face să bea mai puţin. Mai mult, nutriţionistul menţionează că apa minerală poate irita vezica şi o pot face mai sensibilă sau pot apărea spasmele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”