Alergarea poate fi dăunătoare pentru genunchi?

Alergarea zilnică este recomandată de către medici pentru beneficii consrcate pentru sistemul respirator, sistemul muscular, cardiac şi lista poate continua.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alergarea poate fi dăunătoare pentru genunchi?

Alergarea zilnică este recomandată de către medici pentru beneficii consrcate pentru sistemul respirator, sistemul muscular, cardiac şi lista poate continua.

Totuşi, mulţi dintre oameni, dar şi dintre medici s-au întrebat dacă nu cumva joggingul sau alergarea rapidă ne fac mai mult rău decât bine? Ipoteza anterioară a pornit de la ideea că forţa impusă de această activitate fizică pe articulaţii îi face, pe cei care practică, mai susceptibili să dezvolte artrită.

Cu toate acestea, cercetările medicale au indicat că, deşi efectele pot fi extrem de variate, în general sportul şi acţiunea de a alerga oferă articulaţiilor mai multe beneficii decât dezavantaje.

“Atunci când genunchii tăi sunt sănătoşi, activitatea fizică nu le poate face niciun rău”, a declarat doctorul David Felson, de la Unversitatea din Boston.

Problema începe să se ivească atunci când se forţează limitele fizice şi acest fenoment este întâlnit cu precădere în cazul sporturilor de impact sau la sportivii de perfomanţă, care dezvoltă prematur afecţiuni  precum osteoartrită la genunchi şi şolduri.

Cât de mult este prea mult nu se măsoară în cifre exacte. Dar există, cu siguranţă, un prag care variază de la individ la individ. De aceea, este important ca fiecare individ în parte să-şi cunoască propria toleranţă la efort, propriile limite.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”