Desert afrodisiac pentru Ziua Indragostitilor

Dragostea trece prin stomac, ne invata expertii din intreaga lume. Iar noi, in luna indragostitilor, am imbratisat teoria si am scos pe masa cele mai senzuale deserturi. Iti prezentam retetele si te asiguram ca vor ingenunchea orice barbat. Incearca-le!
Autor: Diana Suciu
Desert afrodisiac pentru Ziua Indragostitilor
Desert afrodisiac pentru Ziua Indragostitilor

Dragostea
trece prin stomac, ne invata expertii din intreaga lume. Iar noi,
in luna indragostitilor, am imbratisat teoria si am scos pe masa
cele mai senzuale deserturi. Iti prezentam retetele si te asiguram
ca vor ingenunchea orice barbat. Incearca-le!

Prajitura cu bezea si
ciocolata

Ingrediente:

Crusta din bezea: 4
albusuri la temperatura camerei; 1 varf de sare; o ceasca de zahar;
½ lingu­rita esenta de vanilie.

Umplutura: 350 grame
ciocolata maruntita; 5 lingurite de espresso (pudra); 1 varf de
sare; 4 galbenusuri; o ceasca de frisca foarte rece; 2 lingurite de
lichior Kahlua.

Toppingul: o ceasca
de frisca foarte rece; o lingurita esenta de vanilie; 400 grame
capsuni sau zmeura feliate (optional); ¼ ceasca de ciocolata rasa
(optional).

Mod de preparare:
Bezeaua:
Cuptorul se incalzeste la 275
de grade. Se unge o tava pentru placinta cu unt si se tapeteaza cu
hartie pentru copt. Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea, iar
cand au devenit opace si incep sa se intareasca se adauga treptat
zaharul (in ploaie, cu grija pentru a nu taia compozitia). La
final, se adauga si vanilia si se bat in continuare (cu telul sau
mixerul, la viteza mare) pana cand devin foarte tari. Compozitia se
asaza in tava si se da la cuptor timp de o ora si circa 15 minute.
Apoi se scoate si se lasa la racit.

Umplutura: Ciocolata,
pudra de espresso, sarea si ¾ ceasca de apa se pun pe foc la bain
marie si se tin pana cand se topeste ciocolata. In tot acest timp
se amesteca continuu. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul,
si se lasa la racit. Frisca se amesteca cu lichiorul dupa care se
incorporeaza in ciocolata bine racita. Intregul continut se pune la
frigider.

Asamblarea prajiturii: Dupa ce s-a racit complet, umplutura de
ciocolata se pune peste bezea si se tine la frigider cel putin 4
ore. Cand este suficient de intarita, se scoate din tava, se asaza
pe un platou, deasupra se intinde frisca amestecata

cu vanilie si se decoreaza cu capsuni sau zmeura
si/sau doar cu ciocolata rasa. Noi am ales doar ciocolata si ne-am
lins pe degete!

Citeste si: Meniuri
light la petreceri, siluete slim!