De unde ne cumpărăm cele mai bune alimente bio?

Isteria alimentelor pline de aditivi cu potenţial cancerigen şi cu evidente influenţe asupra greutăţii corporale pare să provoace uşor-uşor declinul industriei produselor procesate şi înflorirea micilor afaceri bio, acele magazine minuscule, ascunse într-un colţ de stradă, frumos aranjate şi cu un aspect rustic, foarte uşor de recunoscut.
  • Publicat:
De unde ne cumpărăm cele mai bune alimente bio?

Isteria alimentelor pline de aditivi cu potenţial cancerigen şi cu evidente influenţe asupra greutăţii corporale pare să provoace uşor-uşor declinul industriei produselor procesate şi înflorirea micilor afaceri bio, acele magazine minuscule, ascunse într-un colţ de stradă, frumos aranjate şi cu un aspect rustic, foarte uşor de recunoscut.

Dacă unii dintre noi suntem mai norocoşi şi avem la îndemână rude sau chiar propria casă cu grădină, în care să ne cultivăm seminţe de legume şi fructe şi curte spaţioasă în care să creştem câţiva pui şi, de ce nu, chiar şi un porcuşor, pentru alţii, mai puţin norocoşi, alimentaţia neafectată de substanţele chimice înseamnă shopping-ul la acele câteva magazine bio, pe care le putem număra pe degetele de la două mâini şi ale căror preţuri nu pot fi catalogate drept cele mai accesibile tuturor românilor.

Am făcut o mică documentare virtuală şi iată care sunt cele mai apreciate magazine care comercializează produse alimentare, dar şi cosmetice bio, din punct de vedere al raportului calitate-preţ.

A pornit ca o afacere de familie, însă şi din dorinţa de a face o îmbunătăţire în propriul stil de viaţă. Magazinul online a luat naştere în anul 2011 iar printre produsele comercializate se numără fructele, ceaiurile, ierburile aromatice, dulceţurile, murăturile…toate lipsite de biostimulatori, pesticide şi îngrăşăminte chimice. Preţurile sunt rezonabile iar calitatea, confirmată de cumpărători, este pe măsură.

Au pornit la drum cu gândul ca pe masa fiecărui român să se regăsească mâncare autentică şi savuroasă, fără să dea o fugă până la ţară. Degustările sunt la ordinea zilei, deci pentru cei curioşi din fire, magazinul vă aşteaptă să vă bucuraţi papilele gustative cu produse eco, văzul cu cosmetice frumos ambalate şi produse de curăţenie prietenoase, fără compuşi chimici agresivi, care să vă pună sănătate în pericol.

Un producător cu tradiţie în domeniul plantelor medicinale şi aromatice, compania Plafar estre prezentă cu peste 25 de magazine pe teritoriul României, situate atât în centre comerciale cât şi stradal. La ei găsim categorii diverse de produse, de la suplimente alimentare bio şi naturale, cosmetice bio naturale, ceaiuri, produse de alimentaţie organică şi felurite seminţe gustoase, numai bune de ronţăit la birou sau acasă.

Din dorinţa de a împărtăşi şi altora experienţele culinare deosebite, două mămici pasionate de brutărit au deschis acest magazin online care se ocupă doar cu prepararea pâinii şi specialităţilor făinoase, bineînţeles bio. Pâine cu maia, tăiţei de casă, paste cu maia şi multe alte bunătăţuri ies din mâinile acestor gospodine, iar rezultatul este unul de-a dreptul fascinant. Frecvent, cele 2 mămici sunt gazdele atelierelor de pâine, în cadrul cărora puteţi învăţa chiar voi, cu mânuţele voastre, să faceţi o pâine delicioasă, ca pe vremea bunicii.

Gustul de acasă şi cel al copilăriei sunt premisele acestor oameni ambiţioşi din spatele Băcăniei Vechi. Nevoia de a duce acasă, copiilor şi nepoţilor, mâncare sănătoasă, autentică, fără conservanţi, coloranţi, amelioratori, E-uri şi arome identic naturale a pus bazele acestui magazin-conceptual de etnografie culinară. Uleiuri de tot neamul, pâinici cu felurite ingrediente, cum ar fi hribii, biscuiţi şi cereale bio pentru copii, brânzeturi, iaurturi şi multe alte produse se regăsesc pe rafturile frumos aranjate pentru cei mai exigenţi clienţi.

Un supermarket online şi offline cu peste 3.000 de produse bio, naturale şi tradiţionale, Bio Bunătăţi este un loc unde poţi găsi tot ce-ţi trece prin cap pentru o viaţă sănătoasă. „Şi, dacă nu avem, aducem!”, ne asigură cei responsabili cu aprovizionarea. Pentru că produsele naturale nu sunt uşor nici de produse şi nici de găsit, iar mâncarea tradiţională este greu accesibilă locuitorilor de la oraşe, Bio Bunătăţi vine în ajutor şi ne asigură vă vom avea parte de cele mai naturale şi lipsite de chimicale alimente şi produse cosmetice de pe piaţă.

Pentru cei care poftesc la dulciuri zi de zi şi se uită apăsaţi în oglinga nemiloasă ce le dau de gol colăceii şi burtica, un cuplu stabilit în Bucureşti, Narcisa şi Teo, şi ai lor 2 copii minunaţi au pus bazele unui loc în care, acum, se pot consume cele mai gustoase, delicioase şi sănătoase  bombonele cu hrişcă, ovăz, merişor, ghimbir şi alte combinaţii plăcute simţului gustativ, trei feluri de îngheţată făcute din cele mai proaspete fructe şi fără pic de aditivi sau grăsimi nocive şi felurite categorii de torturi, care mai de care mai ochioase şi mai fistichii, dar toate având un numitor comun: bio.

Bineînţeles că sunt foarte multe magazine bio de unde puteţi cumpăra tot ce vă pofteşte inima şi gustul, de aceea vă invităm să ne lăsaţi în comentarii şi alte sugestii de astfel de magazine, de unde vă aprovizionaţi şi care v-au lăsat o impresie bună, atât din punct de vedere al preţului, al diversităţii cât şi al calităţii produselor oferite.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân