3 reţete sănătoase din mâncarea rămasă de la masa de Paşte

Dacă nu ştii ce să faci cu mâncarea rămasă de la masa de Paşte, am pregătit trei sugestii sănătoase pentru tine.
3 reţete sănătoase din mâncarea rămasă de la masa de Paşte
FOTO: shutterstock / 3 reţete sănătoase din mâncarea rămasă de la masa de Paşte
Chiar dacă anul acesta mulţi dintre noi am sărăbătorit Paştele diferit faţă de cum eram obişnuiţi, românul este învăţat să aibă întotdeauna bunătăţi pe masă. Printre preparatele pentru masa de Paşte cu siguranţă carnea de miel a fost nelipsită, la fel şi clasicul grătar în cazul fericiţilor care-şi petrec zilele de izolare la curte. Ca de fiecare dată, multă mâncare ajunge la coşul de gunoi însă, de data aceasta, venim în ajutor cu trei idei care te pot ajuta să te foloseşti de resturile rămase de la masa de Paşte.

Salată cu legume şi grătar

Să presupunem că masa de Paşte a fost o excepţie şi ţi-ai făcut poftele culinare, dar nu uita că trecem printr-o perioadă dificilă în care suntem tot mai sedentari şi nu trebuie să neglijăm alimentaţia sănătoasă, mai ales că drumurile la frigider sunt tot mai frecvente, iar tentaţiile tot mai mari. Dacă în ziua de Paşte ai pregătit un grătar cu familia, poţi folosi carnea rămasă pentru o salată absolut delicioasă şi complexă. Poţi opta pentru mix de salată verde, kale şi baby spanac, roşii cherry, castraveţi, quinoa şi carne de pui la grătar. Adaugă sucul de la o lămâie, ulei de măsline, sare şi piper.

Omletă sau fritatta

Există câteva motive pentru care fritatta se numără printre preparatele favorite ale multora dintre noi. În primul rând, poţi folosi oricâte ingrediente îţi doreşti, inclusiv carnea rămasă.  Mai apoi, este super uşor de pregătit şi, nu în ultimul rând, este ideală pentru micul dejun, prânz sau cină. Dacă vrei să mănânci o fritatta mai uşoară, poţi încerca varianta bogată în legume şi ouă.

Wrap grecesc cu carne de miel

Cine nu ar mânca un wrap în acest moment? Cine nu visează la insulele greceşti şi preparatele lor absolut delicioase? Chiar dacă nu putem pleca nicăieri în următoarea perioadă, nu ne interzice nimeni să nu călătorim cu gândul şi să ne încântăm papilele gustative. Ideal pentru prânz sau cină, wrap-ul cu carne de miel este ideal, uşor de făcut şi mai ales super sănătos dacă alegi ingredientele corespunzătoare. În primul rând, optează pentru tortilla integrală, apoi nu uita de salată verde proaspătă, roşii cherry feliate, ceapă roşie, brânză feta şi sos tzatziki.
Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism