10 beneficii ale migdalelor

În ultima vreme auzim din ce în ce mai des vorbindu-se despre migdale. Servim salata cu migdale, ne bucurăm de pate de migdale, de lapte de migdale. Ce să mai zic de dulcele raw vegan care abundă în reţete cu şi despre migdale. Delicioase şi sănătoase.
  • Publicat:
10 beneficii ale migdalelor

În ultima vreme auzim din ce în ce mai des vorbindu-se despre migdale. Servim salata cu migdale, ne bucurăm de pate de migdale, de lapte de migdale. Ce să mai zic de dulcele raw vegan care abundă în reţete cu şi despre migdale. Delicioase şi sănătoase.

Iată că, uşor-uşor, migdalele au început sa facă parte constant din coşul nostru de cumpărături. Însă, de data aceasta, vorbim despre migdalele neprăjite, migdale crude. Pentru că acestea au toate beneficiile pe care ţi le voi prezenta mai jos.

Migdalele sunt nuci mici, tari, dulci şi cu foarte multe proprietăţi şi beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Şi, cum toate nucile ne sperie de teama kilogramelor în plus, îţi spun din start că aceste nuci minunate nu conţin carbohidraţi. Deci nu ne îngraşă, ci chiar ne ajută la slăbire. Însă, bineînţeles, cumpătarea trebuie să fie prezentă şi în ceea ce priveşte consumul de migdale.

Detalii tehnice: Migdalele se consumă în stare crudă. Asta înseamnă că, dacă nu sunt procesate termic (prăjite sau fierte), ele îşi păstrează toţi nutrienţii, vitaminele şi enzimele. Însă modalitatea optima de a consuma migdalele este hidratarea. Asta înseamnă că, de fiecare dată când dorim să pregătim ceva cu migdale, trebuie să le lăsăm la hidratat cu cel puţin 8h înainte.

Asta nu înseamnă că daca nu le hidratăm înainte, ele nu sunt bune de consum însă, prin hidratare, le “trezim”. Pentru că migdalele, la fel ca şi nucile, sunt uscate. Şi prin hidratare ele se trezesc. Asta înseamnă că şi nutrienţii şi vitaminele din ele “se trezesc”. Şi devin mult mai uşor de digerat.

Iată 10 dintre cele mai importante beneficii pe care ţi le aduc migdalele:

1. Migdalele sunt bogate atât in vitamina E contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor, însă, conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.
2. În ciuda faptului că sunt foarte mici, migdalele au un conţinut mare de fibre şi proteine. De exemplu, un sfert de cană de migdale conţine 7.62 grame proteine.
3. Consumând 10 migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia si creşterea numărului de celule roşii din sânge.
4. Datorită conţinutului optim de calorii, pot fi consumate între mese, în special de către persoanele care urmează un regim alimentar.
5. Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei.
6. În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
7. Consumul zilnic a 7-10 migdale ajută la îmbunătăţirea memoriei. Amintiţi-vă însă că ar trebui să fie consumate pe stomacul gol.
8. Frunzele de migdal sunt utilizate în scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de migdale are proprietăţi sedative, care ajută la relaxare şi calmare.
9. Migalele sunt extrem de versatile, deoarece le putem consuma atât în feluri sărate de mâncare, cât şi în dulciuri.
10. Uleiul de migdale este utilizat la întreţinerea părului şi a pielii, deoarece hrăneşte rădăcina de par şi atât parul, cat si pielea îşi recapăta strălucirea. Îl putem folosi, de asemenea, pentru îndepărtarea pielii uscate de pe mâini şi picioare.

Alte beneficii pe care poate nu le ştiai

Laxativ: Daca sunteţi constipaţi puteţi lua doua linguriţe de ulei de migdale, însă pe stomacul gol.

Urticarie cronică: luaţi mai multe zile pe stomacul gol două linguri de ulei de migdale cu sucul de la o lămâie.

Piele: migdalele dulci aplicate pe faţă sub formă de ulei, ajută la înfrumuseţare pielii şi la întinerirea ei. Pentru a avea o piele subţire şi fină, masaţi zilnic înainte de culcare, cu uleiul de migdale, şi a doua zi dimineaţa, spălaţi faţa doar cu apă rece fără să folosiţi săpun. Daca faci parte din categoria care-şi pregăteşte în casă laptele de migdale este bine să ştii că pulpa rămasă de la lapte nu se aruncă niciodată. O poţi folosi ca scrub natural pentru faţă şi corp. Are proprietăţi excelente de înlăturare a ţesutului cornos de pe faţă, astfel încât pielea îşi va recăpăta strălucirea şi luminozitatea.

Tips: încearcă să-ţi pregăteşti acasă lapte de migdale şi, la pulpa rămasă, adaugă câteva curmale, smochine, miere şi cacao.

Astfel transformi pulpa rămasă în bomboane raw vegane.

Noi, în bucataria raw vegană, mergem pe principiul: nimic nu se aruncă, totul se transformă.

Autor, Anca Alungulesei, fondatoarea RawCoco, www.rawcoco.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”