Depresie (depresiune)

[depresiune]

Stare patologică caracterizată pe plan psihic de o stare de spirit tristă cu pierderea motivaţiilor, autodepreciere, dificultate de a se concentra, teamă de viitor, anxietate, un sentiment de vinovăţie şi de neputinţă ; iar pe plan fizic sunt prezente tulburări ale poftei de mâncare, tulburări digestive, cefalee, palpitaţii,  oboseală, insomnie şi de alterare a libidoului.

Depresia poate fi cauzata de un eveniment neplăcut sau o situatie care cere subiectului să se adapteze la o situaţie nouă, de o boală psihică, de o schimbare hormonală (ca urmare a unei naşteri), de o dereglare endocrină (hipotiroidie).

Depresia adolescentului – apropiată ca manifestări de cea a adultului (anxietate, sentiment de inferioritate, stare de spirit tristă), este prezenta o mai mică inhibiţie, o atitudine distantă.

Principalele complicaţii ale depre­siunilor adolescentului sunt psihoza (schizofrenia, psihoza maniacodepresivă), delincvenţa, toxicomania.

Depresia persoanei în vârstă – forma cea mai gravă este melancolia de involuţie care se manifesta printr-o suferinţă morală intensă cu idei de prejudiciu şi de persecuţie, o ipohondrie (teamă nejustificată de a fi bolnav), deteriorare a stării generale.

Alte forme se manifestă prin insomnie, tulburări de caracter, o închidere în sine, afecţiuni psihosomatice diferite, uneori o pseudodeteriorare intelectuală care poate simula o demenţă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica