Cefalee

[cefalgie]

Orice durere de cap locali­zate pe bolta craniană, indiferent de cauza ei. 

Cefaleele psihogene – sunt generate de oboseala, anxietate, stres, de o depresie.

Tensiunea psihică duce la o contracţie excesiva a muşchilor cefei, cu iradierea durerii spre cap. Cefaleele psihogene au evolutie cronică.

Cefaleele simptomatice – sunt simptomul unei afecţiuni organice, oculare, otorinolaringologice, dentare sau reumatologice; cauzate de o hipertensiune arterială, de o intoxicaţie cu oxid de carbon, de unele medicamente, de o febră; datorata unei hemoragii meningeene, a unei meningite, a unei tumori cerebrale, a unui hematom cerebral posttraumatic sau a unui anevrism cerebral.

Migrenele – cauza este necunoscută, durerea este intensă (pulsatilă, localizată la jumătate din craniu), insotita de greţuri, vomă, accentuata de către lumină, zgomot, activitate fizică. Evoluţia este cronică, crizele au frecvenţa si intindere variabile.

Tratamentul consta în eliminarea cauzei, a factorilor agravanti şi utilizarea de medicamente specifice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica