Aromaterapia, 5 beneficii pentru trup si minte

Ştim cu toţii că aromaterapia este acea modalitate de folosire a unor esenţe aromate extrase din plante care ajută la echilibrarea, armonizarea şi revigorarea stării de sănătate a trupului, minţii şi sufletului tău.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Aromaterapia, 5 beneficii pentru trup si minte

Ştim cu toţii că aromaterapia este acea modalitate de folosire a unor esenţe aromate extrase din plante care ajută la echilibrarea, armonizarea şi revigorarea stării de sănătate a trupului, minţii şi sufletului tău.

E o terapie holistică care, pe lângă că îţi încântă simţurile, are şi nişte beneficii demonstrate ştiinţific. Fie că sunt folosite la masaj sau în timpul unei băi parfumate, uleiurile esenţiale au efecte puternice asupra corpului şi psihicului tău.

1. Aromaterapia reduce stresul

Uleiul esenţial de lavandă are ca efect o relaxare generală a organismului, fiind indicat să fie folosit mai ales seara înainte de culcare, pentru un somn odihnitor. Un studiu care a urmărit mai mulţi oameni în situaţii critice a observat că cei care folosiseră ulei esenţial de lavandă au avut un nivel al stresului mai redus şi au simţit mai puţin durerea, în comparaţie cu cei care nu folosiseră aromaterapia. Mai sunt şi studii care demonstrează că pacienţii diagnosticaţi cu cancer care folosesc aromaterapia sunt mai puţin stresaţi.

2. Luptă cu depresia

În momentele în care te simţi mai apăsat de griji şi problem, în clipele în care te simţi deprimat, un masaj cu uleiuri esenţiale de citrice te poate remotiva, spun specialiştii.

3. Reduce durerea

Unul dintre cele mai importante beneficii ale aromaterapiei constă în eliminarea durerii. Uleiul esenţial de salvie este unul dintre cele mai cunoscute remedii care înlătură durerea, mai ales cea abdominal cauzată de crampele menstruale.

4. Ponderează tensiunea crescută

Sunt studii care au demonstrat eficienţa uleiurilor esenţiale asupra pacienţilor hipertensivi. Diverse arome, plus relaxarea indusă de acestea, pot ajuta ca nivelul presiunii arteriale să se apropie cât mai mult de unul normal.

5. Echilibrează emoţional

Se presupune că aromaterapia funcţionează datorită receptorilor de miros din nas care trimit mesaje prin sistemul nervos, sistemului limbic, acea parte a creierului care controlează emoţiile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân