Ritual de îngrijire a pielii toamna

Există multe metode prin care poţi şi ar trebui să îţi îngrijeşti pielea şi tenul în sezonul rece, iar noi ţi-am pregătit un adevărat ritual de toamnă!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ritual de îngrijire a pielii toamna

Fie că este vorba de primăvară, vară, toamnă sau iarnă, pielea noastră are nevoie de o atenţie specială.

Vara şi iarna sunt două sezoane în care factorii de mediu externi, soarele, aerul uscat şi zăpada, îşi lase amprenta destul de puternic asupra pielii noastre.

Primăvara şi toamna, pe de altă parte, reprezintă momentul perfect pentru a reînnoi, regenera şi reîmprospăta pielea şi mai ales pentru a îndepărta agresiunile lăsate de soarele arzător din timpul verii care a trecut.

Există multe metode prin care poţi şi ar trebui să îţi îngrijeşti pielea şi tenul în sezonul rece, iar noi ţi-am pregătit un adevărat ritual de toamnă!

Sfaturi de îngrijire a pielii din exterior

Hidratează-ţi pielea în timp ce o cureţi. Toamna este momentul să renunţi la gelurile de duş abrazive şi să apelezi la unele mai cremoase şi mai blânde cu pielea ta.

Utilizează tonere uşor acide, dar hidratante. Cu ajutorul acestora vei finaliza procesul de curăţare şi vei echilibra pH-ul pielii.

Exfoliază-te, dar fii mai blândă! Daunele produse de vară pot duce la distrugerea celulelor de la suprafaţa pielii. Pentru a elimina în mod eficient celulele moarte şi pentru a obţine o piele netedă şi catifelată, este recomandat să te exfoliezi frecvent, folosind formule uşor acide sau scrub-uri naturale (din cafea, zahăr etc). Cu toate acestea, trebuie să fii atentă la duritatea produselor pe care le foloseşti. Pielea este mult mai sensibilă în sezonul rece şi trebuie tratată cu mai multă atenţie.

Aceelerează-ţi rutina! Cu scopul de a-ţi „repara” pielea după vară şi de a o pregăti de iarnă, va trebui să-ţi modifici rutina de hidratare. Pielea ta are nevoie de mai multe vitamine acum şi de o îngrijire mai intensă (inclusiv noaptea). Apelează la creme cu un grad ridicat de hidratare şi aplică-le cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa după duş şi seara, înainte de culcare.

Atenţie la soare! Deşi sezonul de plajă a trecut, pielea are nevoie în continuare de protecţie UV. Aplică o cremă cu un factor de protecţie (SPF) de minim 15 cel puţin de două ori pe zi.

Sfaturi de îngrijire a pielii din interior

Fructele proaspete de sezon, fresh-urile şi smoothie-urile sunt alimente la care nu trebuie să renunţi în sezonul rece, ba chiar ar trebui să le consumi mai des! Ele îţi vor aduce necesarul de vitamine şi minerale pentru sănătatea pielii tale.

Hidratează-te, hidratează-te, hidratează-te! Bea cel puţin opt pahare de apă pe zi pentru a-ţi menţine pielea hidratată şi pentru a elimina toxinele într-un mod eficient. Un pahar de apă în plus pentru fiecare pahar de alcool sau de cafea consumat te va ajuta, de asemenea, să eviţi deshidratarea. De asemenea, fructele şi legumele proaspete te vor ajuta şi ele să îţi menţii pielea hidratată şi elastică!

Alimentele bogate în acizi graşi esenţiali Omega-3 şi antioxidanţi, cum ar fi polifenolii, vitaminele A, C şi E te pot ajuta să inversezi daunele produse de soare şi să îţi pregăteşti organismul şi pielea pentru „provocările” cu care se vor confrunta în timpul iernii. În plus, alimentele bogate în vitamine şi antioxidanţi vor stimula sistemul imunitar al pielii, menţinând în acelaşi timp strălucirea, elasticitatea şi catifelarea acesteia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”