Ia-ţi vestimentaţie de dietă!

După cum observa cu dibăcie Mark Twain: “Hainele îl fac pe om. Oamenii dezbrăcaţi au puţină influenţă în societate sau chiar deloc.” Mare dreptate avea, dar ce a omis el să adauge este că atunci când e vorba de femei, hainele nu doar că le fac. Le pot şi distruge.
  • Publicat:
Ia-ţi vestimentaţie de dietă!

După cum observa cu dibăcie Mark Twain: “Hainele îl fac pe om. Oamenii dezbrăcaţi au puţină influenţă în societate sau chiar deloc.” Mare dreptate avea, dar ce a omis el să adauge este că atunci când e vorba de femei, hainele nu doar că le fac. Le pot şi distruge.

Totul ţine de nişte decizii micuţe care îţi trec repede prin minte în timp ce te uiţi prin dulap dimineaţa. Să rişti să iei pantalonii mulaţi când duci copiii la şcoală? (Probabil că nu). Fusta-pantalon e acceptată pentru o întânire cu agentul imobiliar? (Posibil, dacă vrei să îţi arate apartamente care au băi cu cada pe colţ.) Poţi să mergi decoltată la biserică? (Da, dar poartă şi o eşarfă).

Să alegi greşit e o ameninţare constantă. Avem nevoie de haine în care să ne încredem, haine pe care să ne putem baza pe timp de furtună sau pe un val de căldură, haine care să ne ia blând de mână şi să ne conducă prin toate situaţiile posibile. Şi, mai presus de toate, cele mai multe dintre noi, în cele mai multe cazuri, avem nevoie de Vestimentaţie de Dietă.

Deşi se străduieşte pentru tine, Vestimentaţia de Dietă trebuie să fie cel mai discret element din garderoba ta – nu cel mai grozav, sexy, evident, care sare în ochi oricui. Nu acela pe care îl observă oricine şi îl ţine minte hiar şi data următoare când te îmbraci cu el. Nu. Vestimentaţia de Dietă este una cu efect puternic, dar tăcută. Pe care te poţi baza. De încredere.

Forma ei depinde, în general, de tine. Poate să conste în o încântătoare rochie din mătase, de un albastru-miez de noapte, culoarea apei adânci. E cu gât înalt, cu tiv asimetric, mâneci clopot şi talie mai joasă. Ideea e că această rochie trebuie să te facă să te simţi fabulos. Să cadă frumos pe zonele pe care trebuie şi să treacă repede peste cele care nu trebuie observate.

Să descoperi croiala care ţi se potriveşte cel mai bine corpului tău necesită perseverenţă şi ingeniozitate. Dar odată ce ai găsit-o, strânge-o la piept şi nu îi mai da drumul.

Iată câteva idei de la care să porneşti:

Forma literei A este una drăguţă. Această formă reuşeşte diplomaticul truc prin care umerii par mai puţin laţi, în timp ce alunecă repede pe zona neplăcută a abdomenului, peste fund şi coapse. Este ceea ce editorii de modă vor să numească o rochie simplă, deoarece forma ei îşi face foarte bine treaba şi nu trebuie să îţi baţi capul deloc.

Imperiul unde soarele nu apune niciodată. Dacă ai o burtică arogantă, linia imperial ţi se va potrivi de minune. E evident de ce – croiala cu talie chiar-sub-sâni pare să ascundă orice problem sub materialul larg. Respiri uşor. Vestimentaţia de Dietă te salvează.

Talia căzută, un număr mai puţin la rochie. Dacă ai talie groasă, simplul tertip al unei talii căzute va avea cam acelaşi efect ca linia imperială, păcălind ochiul, care nu se va mai opri pe burtă, ci îi va permite să se odihnească, în acest caz, confortabil pe şold.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”