Piele care ustură? Vezi ce activităţi de vară duc la apariţia arsurilor solare

Cod roşu, UV, alertă, pericol de arsuri solare, plajă, bumbac, umbrelă, soare, apă, SPF, loţiuni, eşarfă, pălărie, UVB, antialergice, UVA, ochelari de soare, nisip, vânt, farmacie, apă plată, fructe, cămaşă cu mânecă lungă, mătase, in – toate acestea sunt cunoscute şi asociate cu băile de soare. Şi totuşi…
  • Publicat:
Piele care ustură? Vezi ce activităţi de vară duc la apariţia arsurilor solare

Cod roşu, UV, alertă, pericol de arsuri solare, plajă, bumbac, umbrelă, soare, apă, SPF, loţiuni, eşarfă, pălărie, UVB, antialergice, UVA, ochelari de soare, nisip, vânt, farmacie, apă plată, fructe, cămaşă cu mânecă lungă, mătase, in – toate acestea sunt cunoscute şi asociate cu băile de soare. Şi totuşi…

Nu doar când stăm exagerat de mult timp de plajă riscăm să ne ardem pielea la propriu. Există mult mai multe situaţii şi circumstanţe în care deşi nu ne-am aştepta la sfârşitul zilei pielea noastră suferă din cauza impactului cu razele ultraviolete. Evident, cu cât suntem mai îmbrăcaţi, cu atât riscul arsurilor solare este mai mic.

Activităţi de vară care predispun la arsuri solare

Pe primul loc în topul situaţiilor capcană se situează zilele cu nori, atunci când este atât de plăcut să stai pe plajă şi chiar să dormi… Ultravioletele trec prin stratul de nori şi sunt reflectate de către apă şi nisip. Regula de aur: crema cu SPF trebuie aplicată indiferent de intensitatea soarelui, cu regularitate şi de fiecare dată când ieşim din apă.

La munte este nevoie de creme cu SPF în orice sezon. Surprizele apar, mai ales iarna la schi, când cei care nu le aplică se trezesc cu faţa arsă de soare. Zăpada reflectă la rândul ei razele solare, atenţie deci!

Atunci când grădinărim, nu ne aşteptăm de obicei să fim arşi de soare. Greşit! Chiar dacă este cald şi efortul depus mare, nu depăşiţi ora 11.00 cu treaba în grădină. Ideal ar fi să începeţi la ora 06.00 dimineaţa şi să mai continuaţi după ora 17.00.

Atunci când ne plimbăm prin parc sau alergăm să nu uităm de aplicarea cremei cu protecţie solară. În funcţie de cât preconizăm că vom transpira şi de numărul orelor pe care le vom petrece în soare este bine să reaplicăm loţiunea cu SPF.

Atunci când jucăm baschet, volei, tenis de obicei ne concentrăm asupra modului în care vom face faţă provocărilor de pe teren, însă soarele nu iartă. Alegeţi produse cu textură light, nelipicioasă.

Deşi numărul cazurilor de cancer de piele este în creştere în toată lumea, deşi informaţiile despre protecţia solară circulă cu viteză maximă în acest sezon, an de an se găsesc doamne şi domnişoare care vor să încerce virtuţile uleiului de măsline pe post de loţiune ce accelerează bronzul.

Nimic mai greşit, nimic mai periculos pentru piele! Cel puţin 2 săptămâni durează până când arsurile vor fi vindecate. Apelaţi doar la produse cu SPF fabricate în bune condiţii şi care îndeplinesc criteriile de calitate standard. â

Vezi aici la ce trebuie să fii atentă atunci când cumperi produse cu protecţie solară

Nu uitaţi, aplicaţi cu generozitate crema SPF cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Asiguraţi-vă că nu vă lipseşte o pălărie din bumbac sau din paie şi că nu adormiţi pe plajă.

Remedii naturale care calmează pielea după expunerea la soare

Cu toţii ştim că prevenţia este cheia împotriva arsurilor cauzate de expunerea la soarele nemilos de vară, însă, uneori, nici crema cu cel mai mare grad de protecţie sau pălăria de soare nu te pot feri de puterea nimicitoare a razelor solare arzătoare.

Odată ce te-ai ars, începe prin a bea cât mai multe lichide, de preferat apă, pentru a rehidrata ţesuturile afectate, şi dacă eşti încă „în agonie” din cauza durerilor de nesuportat, îţi propunem 3 soluţii care te pot ajuta să îţi hidratezi pielea în mod natural.

Vezi aici trei remedii naturiste eficiente împotriva arsurilor solare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”