Cum să îţi protejezi părul de clorul din piscină

Protecţia pielii şi a părului este extrem de importantă dacă vrei să arăţi şi să te simţi bine întreaga vară!
  • Publicat:
Cum să îţi protejezi părul de clorul din piscină

Pentru că cea mai des întâlnită activitate din timpul verii este mersul la plajă şi la piscină, multe persoane uită că nu au nevoie doar de costum de baie pentru asta. Protecţia pielii şi a părului este extrem de importantă dacă vrei să arăţi şi să te simţi bine întreaga vară!

Mersul la piscină în mod repetat poate avea consecinţe nedorite pentru părul tău, întrucât clorul afectează structura firului capilar şi poate duce la uscarea şi ruperea lui. Mai mult, în special în cazul blondelor, clorul poate da o uşoară tentă verzuie.

Hairstylist-ul Cristi Pascu enumeră “măsurile de precauţie” ce trebuie luate înainte de expunerea părului la substanţele chimice ce se găsesc în fiecare piscină.

Casca de protecţie

“În cazul în care mergeţi la piscină ar fi ideal să purtaţi o cască pentru protecţia părului. Acest sfat îl dau mai ales femeilor cu părul deschis, spre blond, care riscă nu doar să îşi dezgradeze părul ci şi să-i afecteze culoarea”, spune Cristi Pascu.

Duşul înainte de piscină

“Recomand duşul înainte de orice baie în piscină. Părul trebuie să fie ud în momentul in care ia contact cu clorul din piscină. Părul este astfel saturat, iar substanţele chimice nu intră atât de uşor în profunzimea firului de păr”, adaugă specialistul.

Uleiul de păr

“Pentru ca părul să fie saturat recomand folosirea generoasă a uleiului de păr înainte de baia în piscină. Se formează astfel o peliculă protectoare în jurul firului de păr, care împiedică uscarea şi degradarea ulterioară a acestuia”, menţionează hairstylistul

Şamponul hidratant

“O regulă a mersului la piscină este ca, întodeauna, odată ajunsă acasă, să vă spălaţi părul cu un şampon care elimină toate impurităţile şi toate substanţele din podoaba capilară. Vitaminele din şampon vor ajuta părul să-şi menţină structura sănătoasă şi să rămână rezistent”, spune Cristi Pascu, iniţiatorul concursului Cel mai bun hairstylist din România

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân