Ceapa, remediul minune pentru creşterea rapidă a părului

Ceapa este o legumă ale cărei beneficii sunt numeroase pentru starea de sănătate dar şi pentru menţinerea frumuseţii podoabei capilare. Ceapa conţine o substanţă numit sulf, responsabilă de mirosul puternic care ne face să lăcrimăm, dar care poate acţiona benefic asupra rădăcinii fierului de păr, întărindu-l şi stimulând creşterea acestuia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ceapa, remediul minune pentru creşterea rapidă a părului

Ceapa este o legumă ale cărei beneficii sunt numeroase pentru starea de sănătate dar şi pentru menţinerea frumuseţii podoabei capilare.

Ceapa conţine o substanţă numită sulf, responsabilă de mirosul puternic care ne face să lăcrimăm, dar care poate acţiona benefic asupra rădăcinii fierului de păr, întărindu-l şi stimulând creşterea acestuia. 

Iată câteva modalităţi în care putem folosi ceapa pentru a avea un păr sănătos:

  • Sucul de ceapă amestecat cu apă, aplicat pe scalp şi lăsat să acţioneze timp de 25-30 de minute, ajută la accelerarea creşterii firului de păr. Acelaşi efect benefic îl are uleiul de cocos în combinaţie cu sucul de ceapă.
     
  • Amestecă sucul de la o ceapă cu un pahar cu bere şi masează scalpul, lăsând apoi să acţioneze, după care şamponează şi clăteşte bine părul. Acestă procedură este recomandată de două ori pe săptămână pentru a preveni căderea părului şi pentru a regenera firele de păr.
     
  • Dă o ceapă prin blender şi adaugă o linguriţă cu miere, iar amestecul rezultat aplică-l pe toată lungimea firului de păr, inclusiv la rădăcină. Lasă câteva minute să acţioneze şi clăteşte bine părul. Această mască ajută la întărirea firului de păr şi hidratarea acestuia. În loc de miere, poţi adăuga două linguriţe cu iaurt. Efectul va fi spectaculos!
     
  • Amestecă suc de ceapă cu suc de lămâie şi masează bine scalpul. Vei scăpa de mătreaţă, firul de păr va fi mai puternic iar creşterea acestuia va fi accelerată.

Sursa: healthyfoodstar.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”