Doru Todoruţ s-a îndrăgostit de… sport

Pe Doru Todoruţ îl ştiţi cu siguranţă de la DeepCentral. De câteva luni bune, Doru merge frecvent la sală şi are grijă şi la alimentaţie. Mai mult, îşi creşte şi cele trei fetiţe în spiritul unei vieţi sportive şi sănătoase.
  • Publicat:
Doru Todoruţ s-a îndrăgostit de... sport

Pe Doru Todoruţ îl ştiţi cu siguranţă de la DeepCentral. L-am întâlnit de curând şi am aflat de noua pasiune a artistului. De câteva luni bune, Doru merge frecvent la sală şi are grijă şi la alimentaţie. Mai mult, îşi creşte şi cele trei fetiţe în spiritul unei vieţi sportive şi sănătoase.

C.S.I.D.: Ce te-a determinat să te apuci intens de sala?
Am avut dintotdeauna energie cât pentru două-trei persoane. Nu am ştiut de unde vine şi nici nu am dat prea multă importantă. Am fost frustrat în adolescenţă de faptul canu arătăm aşacum doream. Iar eu, când îmi propun ceva, sunt perseverent. Şi mi-am propus să arăt cât mai bine până la 40 ani. Deja sunt mulţumit de ceea ce se vede când mă uit în oglindă, ocazional.

C.S.I.D.: Cât de mult contează imaginea pentru un bărbat?
Nu ştiu alţii cum sunt, însă imaginea contează foarte mult în domeniul artistic. Oamenii văd în tine un model, mai mic sau mai mare, mai bun sau mai puţin bun şi eu doresc să las ceva frumos, bun, pozitiv în locurile şi în preajma oamenilor cu care interacţionez. Contează aspectul fizic, igiena, vestimentaţia, tunsoarea… tot, astfel oamenii sunt mai deschişi să te audă şi să te cunoască.

C.S.I.D.: Te preocupă şi partea de sănătate sau doar aspectul fizic?
Sănătatea o plasez pe primul loc cu toate că am probleme, dar am copii pentru care vreau să fiu un exemplu cât mai bun în ceea ce priveşte o alimentaţie sănătoasă (mese regulate, cât mai multe legume şi fructe consumate crude sau uşor preparate, carne fără multă grăsime, dulciuri şi ciocolată în cantitate cât mai redusă, evitarea fast-food ului şi a sucurilordulci din comerţ).

C.S.I.D.: Ce schimbări ai observat de când faci sport susţinut?
În primul rând am un tonus şi o bună dispoziţie mult îmbunătăţite. În al doilea rând arăt mult mai bine, mănânc mult mai sănătos (chiar nu îmi vine să stric o zi de sală cu o felie prea mare de tort), m-am înscris la tot felul de competiţii sportive. Am devenit mai disciplinat şi mai mulţumit de mine însumi.

C.S.I.D.: Ce tip de sport/exerciţii faci?
Am început cu o perioada de exerciţii anaerobe, iar acum, că a început sezonul cald, combin exerciţiile anaerobe cu cele de tip cardio, aerobe. E foarte bine să nu ne limităm doar la o anumită categorie de exerciţii. De exemplu, m-am înscris la maratonul DHL, din 20 iunie, unde voi participa la ştafeta vedetelor. Voi alerga 7 km. Nu e mult, dar e foarte benefic.

C.S.I.D.:Ai schimbat şi alimentaţia? Cum ţi-ai defini stilul alimentar?
Cu siguranţă că alimentaţia este definitorie pentru sănătate, alături de mişcare şi odihnă. Ca pondere, consider că alimentaţia primează. Am grijă la consumul prea mare de peşte, făinoase, carbohidraţi, dulciuri, sucuri, alcool. Mănânc cât mai des peşte, evit prăjelile.

C.S.I.D.: Cum ţi-ai împrietenit fetiţele cu sportul?
La copii sportul se poate face foarte facil dacă îl asimilăm jocului, momentelor ludice. În parc, în casă trebuie să îi organizăm, să avem cu ei activităţi care să dezvolte cât mai multe grupe musculare, fără să se simtă obligaţi să facă anumite mişcări. Fetiţă cea mare practică baletul de peste un an.

C.S.I.D.: Dar cu alimentaţia sănătoasă?
În creşterea copiilor rolul ambilor părinţi este important. În cazul fetiţelor mele beneficiez de un aport consistent, pozitiv din partea mamei lor referitor la alimentaţie, de la alimente „interzise”, cantitatea de dulciuri sau sucuri până la orele cât mai exacte pentru mese, igienă mâinilor, programul de somn.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: