Vaselina: o soluţie miraculoasă la îndemâna oricui!

Vaselina se obţine din ţiţei, acelaşi produs care lubrifiază motorul unei maşini şi este transportat cu tancurile petroliere. Stă la baza preparării unor excelente unguente şi se poate folosi ca atare. Poţi folosi vaselina în aproape orice situaţie. Este un emolient perfect, vindecă buzele crăpate, ameliorează afecţiunile cutanate şi poate chiar să prevină sângerările nazale.
  • Publicat:
Vaselina: o soluţie miraculoasă la îndemâna oricui!

Vaselina se obţine din ţiţei, acelaşi produs care lubrifiază motorul unei maşini şi este transportat cu tancurile petroliere. Vaselina stă la baza preparării unor excelente unguente şi se poate folosi ca atare.

Poţi folosi vaselina cosmetică în aproape orice situaţie. Este un emolient perfect, vindecă buzele crăpate, ameliorează afecţiunile cutanate şi poate chiar să prevină sângerările nazale.

Medicii recomandă adeseori vaselina drept emolient pe timpul iernii deoarece este mai densă şi păstrează mai bine umiditatea decât o fac alte loţiuni obişnuite.

Este un remediu perfect pentru pielea uscată a mâinilor şi picioarelor. Pentru a proteja cât mai bine pielea, aplică vaselina după ce ai făcut duş. În felul acesta, pielea se va păstra hidratată, uleiurile pătrunzând în ea şi făcând-o mai fermă şi mai catifelată.

Vaselina cosmetică – utilizări:

  • Împotriva acţiunii vântului. Vaselina creează o barieră excelentă între pielea dumneavoastră şi acţiunea vântului.
  • Vindecare buzelor crăpate. Aplică vaselină pe buze, oprind astfel evaporarea, care are efect de uscare. Este un emolient excelent şi, în acelaşi timp, va da strălucire buzelor exact ca un lip-gloss.
  • Protejează tăieturile şi escoriaţiile. Un strat subţire de vaselină păstrează umezeala în piele şi aerul şi bacteriile în afara leziunii.
  • Previne sângerările nazale. Dacă vrei să eviţi sângerările nazale, menţine umedă mucoasa nazală, prin aplicarea de vaselină în interiorul nărilor. Foloseşte această metodă mai ales atunci când faci o călătorie cu avionul – din cauza presiunii atmosferice ridicate, s-ar putea să ai parte de sângerări sau iritaţii.
  • Stoparea polenului. Dacă eşti alergică la polen, tamponează interiorul nărilor cu puţină vaselină pentru a împiedica sporii de polen să pătrundă în căile respiratorii.

Oamenii chibzuiţi au întotdeauna în trusa tehnică sau cea medicinală un tub cu vaselină. Chiar şi mecanicii, îşi ung uneori mâinile cu vaselină pentru a-şi proteja pielea de substanţele cu care lucrează. Poţi folosi vaselina chiar şi pentru a curăţa guma de mestecat din păr, pentru a scoate inelele blocate pe deget sau chiar pentru a te demachia!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Trucuri cosmetice pentru orice buzunar
Trucuri cosmetice pentru orice buzunar
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân