Reinventează-ţi coafura!

10 paşi simpli pentru a oferi părului tău un look de care să fii mândră. Iti propunem cateva sugestii de coafuri si accesorii care iti vor face parul sa arate impecabil, numai bun se intampinat soarele primaverii!
05.02.2014

10 paşi simpli pentru a oferi părului tău un look de care să fii mândră.
 

1 – Bretonul pe spate

Eşti în căutarea unui look modern? Hairstylistul Orlando Pita sugerează să te focusezi pe o suprafaţa de 10 centimetri a bretonului. Acesta a rezolvat problema electrizării cauzate de uscător, folosind fixativ din belşug pe şuvite subţiri, pe care le-a dat pe spate. Dacă vrei să fixezi mai mult, prinde bretonul cu agrafe.

2 – Puţină ajustare

Codiţele împletite nu îţi vor mai da bătăi de cap. Pentru un look mai complicat împleteşte una sau două extensii, apoi prinde-le în coadă. Ascunde vârfurile răsucind coada înspre zona rădăcinilor.

3 – Coc perfect

Gata cu cocurile dezordonate! Cocul răsucit, cel de balerină şi cel sub formă de buclă s-au întors, dar în varianta atent studiată. Pentru a obţine un finish neted, foloseşte un spray de strălucire şi fixativ înainte şi după ce ai realizat cocul.  

4 – Adaugă un plus de culoare

O cale de a-ţi evidenţia latura sălbatică este aceea de a folosi o extensie într-o culoare aprinsă de roz sau albastru electric. Strecoar-o într-un coc înalt, aşa cum a făcut hairstylistul Pita. Poţi încerca să foloseşti extensia în jurul unui coc la ceafă sau două extensii vibrante, legate ca accent în codiţe împletite, pe fiecare parte a capului.

5 – Acoperă-ţi părul

„Pentru a purta cu uşurinţă turbanul în această primăvară, mai întâi aplică pe părul umed puţin spray pentru volum“, spune hairstylistul Guido Palau.  Apoi, leagă o eşarfă din mătase foarte aproape de cap (sau foloseşte un turban) şi prinde-ţi părul într-un coc. Iată un look potrivit pentru a ieşi la o cafea.

6 – Coadă glam

Pentru a oferi un suflu nou cozii, poţi folosi catifeaua. Negru este elegant dacă e folosit pe păr blond; alege albastru sau verde dacă ai părul închis la culoare. Pentru a evita un look prea drăgălaş, fă o fundă şi trage în jos una dintre bucle, până rămâi doar cu cealaltă. În plus, o poţi folosi în combinaţie cu bretonul dat pe spate.

7 – Detalii preţioase

 Chanel a „împodobit“ colecţia de primăvară de anul trecut cu perle imense, care oferă un aer marin mai mult jucăuş decât ordonat. Poţi să creezi singură acest accesoriu de păr dacă vei prinde o perlă în capătul unei agrafe. Dacă găseşti perle care au în capăt o sărmâ, le poţi răsuci pe un elastic, folosindu-te de un patent. Sună ciudat? Atunci, înşiră perla pe o aţă dentară şi fă un nod dublu în jurul elasticului de păr. Securizează operaţiunea cu superglue.

8 – Mixează stilul modern cu girlie

Vrei să-ţi păstrezi un look şcolăresc? Încearcă varianta anilor ’60 care e trendy şi simpatică (alege o bentiţă care să se potrivească culorii tale de păr). Usucă părul folosind înainte un produs care să menţină părul pe-o parte. Apoi piaptănă-l în zona creştetului, înainte de a domoli firele rebele sau adună şuviţele lungi, răsuceşte-le şi aplică fixativ.

9 – Prins în cârlig

Orlando Pita pare îndrăgostit de elasticele care au în capăt cârlig . Pentru coafura de mai sus, a început prin a face o cărare într-o parte pentru a crea un look androgin. După ce a întins bine părul cu placa, l-a prins cu un astfel de elastic din spatele unei urechi spre cealaltă.

10 – Umflă-l

Votăm pentru coada boho plasată spre vârful capului şi care are mai multă textură. Ideal ar fi să o faci a doua zi după ce ţi-ai spălat părul sau foloseşte un produs texturizant şi piaptănă-l spre spate. Prinde-l cu un elastic mai mare, apoi ridică vărful cozii şi roteşte elasticul în jurul umflăturii formate.

Autor Raluca Cristea. Articol apărut în revista InStyle.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină