Uleiul de cătină, ingredientul pentru o piele sănătoasă

Printre multe alte uleiuri bune pentru piele, avem în vizor și uleiul de cătină, un ulei cu beneficii unice pentru piele care merită toată atenția noastră.
  • Publicat:
Uleiul de cătină, ingredientul pentru o piele sănătoasă
Uleiul de cătină, ingredientul pentru o piele sănătoasă

Știm, cel mai probabil te-ai săturat să auzi din nou de un produs de îngrijire pentru piele pe care să-l integrezi în rutina de zi cu zi. Parcă lista cu aceste ingrediente nu se mai termină și deja devine din ce în ce mai greu să te hotorăști ce să folosești și ce nu pentru tenul tău. Printre multe alte uleiuri bune pentru piele, avem în vizor și uleiul de cătină, un ulei cu beneficii unice pentru piele care merită toată atenția noastră.

Ce este uleiul de cătină și cum funcționează în rutin de îngrijire?

Acest ulei este extras din fructele, frunzele și semințele de cătină și este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți ideali pentru piele și poate fi aplicat direct sau ingerat, deoarece vine la pachet și cu beneficii pentru sănătate. Mai exact, ajută la scăderea tensiunii arteriale și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și cancerului.

Uleiul de cătină conține patru tipuri de acizi grași omega: omega-3, omega-6, omega-7 și omega-9, devenind astfel un ulei ideal pentru repararea barierii pielii în afecțiuni ca psoriazis și eczema. De asemenea este extrem de hidratant, fiind alegerea perfectă pentru persoanele care se confruntă cu pielea deshidratată. Oricine poate introduce în rutina de îngrijire uleiul de cătină datorită vitaminelor, mineralelor și antioxidanților meniți să îmbunătățească sănătatea și aspectul pielii. Acești antioxidanți neutralizează deteriorarea pielii de radicalii liberi, reduc semnele anti-aging.

Este un produs care conține în special vitaminele C și E, mai exact de 10 ori mai multă vitamina C decât o portocală și este a treia cea mai bună sursă de vitamina E din lume.

Caută uleiul de cătină în stare pură și aplică-l după ce ai folosit o cremă sau o loțiune pe bază de apă. Dacă nu găsești produsul în stare pură, optează pentru un serum care conține și alte ingrediente hidratante, precum ulei de jojoba sau acid hialuronic. Este un produs sigur pentru toate tipurile de ten.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân