Apă micelară sau lapte demachiant? Ce alegem pentru sănătatea pielii?

Factorii poluanți pot afecta pielea, mai ales dacă nu este profund curățată. Dar pentru a îndepărta machiajul, ce alegem? Apă micelară sau lapte demachiant?
  • Publicat:
Apă micelară sau lapte demachiant? Ce alegem pentru sănătatea pielii?
Lapte demachiant sau apă micelară

Deseori auzim că regula de aur pentru un ten impecabil și sănătos este curățarea lui în profunzime, dar mai ales niciodată să nu dormim cu machiaj aplicat. Din acest motiv este indicat să îndepărtăm machiajul și să curățăm tenul chiar și atunci când nu avem niciun produs pe el, atât dimineața, cât și seara, pentru că factorii poluanți pot afecta pielea. Dar pentru a îndepărta machiajul, ce alegem? Apă micelară sau lapte demachiant?

Laptele demachiant: beneficii

Laptele demachiant este un produs delicat și cu o textură care nu va încărca deloc pielea și nici nu va dezechilibra uleiurile naturale produse de ten, rezultând astfel o piele hidratată. Acesta ajută la îndepărtarea impurităților acumulate pe timpul zilei și ajută la curățarea în profunzime a porilor, mai ales când folosit pentru o dublă-curățare. Fiind folosit atât dimineața, cât și seara, pe lângă faptul că îndepărtează impuritățile, oferă hidratare de lungă durată.

Apa micelară: beneficii

Apa micelară este unul dintre produsele indispensabile din rutina de îngrijire a pielii. Pe lângă faptul că acest produs este ideal pentru o curățare în profunzime a pielii, oferă hidratare și este ideală pentru toate tipurile de ten, în special pentru persoanele cu ten sensibil, deoarece reduce iritațiile și inflamațiile. Îndepărtează impuritățile și excesul de sebum, prevenind astfel blocarea porilor și conține ingrediente care permit penetrarea pielii și curățarea ei în profunzime.

Lapte demachiant sau apă micelară?

Este foarte important să știm cum să îndepărtăm machiajul pentru a avea o piele frumoasă. Întotdeauna este o plăcere atunci când ne curățăm tenul, mai ales când ne spălăm cu apă și un gel de curățare. Din păcate, apa este de cele mai multe ori calcaroasă și nu este deloc bună pentru echilibrul pielii. Un lapte demachiant conține emolienți, nu grăsimi precum uleiuri pentru a îndepărta impuritățile de pe piele. Aplică-l masând pielea sau folosind o dischetă demachiantă, iar machiajul va fi îndepărtat cu ușurință.

Apa micelară la rândul ei are avantajul de a oferi un efect de reîmprospătare și curățare imediată, iar asta pentru că acest produs conține micele, adică particule fine de ulei care nu se pot vedea cu ochiul liber, dar care permit o curățare profundă.

În principiu, când vine vorba de demachiere optăm pentru un anumit tip de produs și în funcție de cantitatea de machiaj pe care o avem pe ten. Dacă ai aplicat prea multe produse cosmetice, folosește atât laptele demachiant, cât și loțiunea micelară. În primul rând, laptele demachiant va îndepărta mascara, fondul de ten și alte produse cosmetice, iar apa micelară va elimina restul de machiaj rămas, iar pielea va fi mai curată.

Dacă ai un machiaj light, atunci optează pentru apa micelară sau laptele demachiant în funcție de nevoile pielii. Dacă ai pielea uscată, laptele demachiant ete soluția, iar dacă tenul tpu este mixt, normal sau sensibil, atunci cu siguranță apa micelară este cea care ți se va potrivi.

Dacă nu folosești produse de make-up sau aplici doar un blush, de exemplu, și preferi look-urile naturale, atunci poți folosi apa micelară pentru că-ți va oferi un aer proaspăt și va îndepărta impuritățile acumulate pe timpul zilei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”