Trăsăturile faciale ale unei femei devin mai atrăgătoare în această perioadă a lunii

  • Publicat:
Trăsăturile faciale ale unei femei devin mai atrăgătoare în această perioadă a lunii
Sursa foto: shutterstock

Ți se întâmplă și ție ca în anumite zile din lună să te simți mai atrăgătoare și, pur și simplu, să radiezi? Ei bine, specialiștii sunt de părere că acest fapt are legătură cu ovulația.

Potrivit publicației The Independent, perioada ovulației aduce cu sine schimbări subtile în psihologia, comportamentul și fiziologia femeii, aceasta devenind cu adevărat magnetică pentru sexul opus și nu numai.

Astfel, pe măsură ce se apropie ovulația, vocea femeii devine mai subțire și mai înaltă, mirosul pielii devine mai plăcut și emană, în general, mai multă încredere în sine și mai multă carismă.

Și trăsăturile faciale se schimbă într-un mod subtil, dar atrăgător

Există, de asemenea, și unele dovezi potrivit cărora și chipul unei femei este mai atrăgător în perioada fertilă. Mai mult, obrajii acestora sunt mai „înflăcărați”, ceea ce bărbaților li se pare atrăgător. Și culoarea buzelor se poate intesifica.

În timpul ovulatiei, feromonii joacă un rol important în puterea de atracție a femeilor. Feromonii sunt hormoni cu miros specific, însă mai greu de simțit, care joacă un rol foarte important în atracția dintre o femeie și un bărbat.

Mai mult, studii din perioada 2008-2010 ale cercetătorilor din Australia, SUA și Europa au descoperit că, femeile aflate în perioada de ovulație, aleg fără să își dea seama haine mai sexy decât în restul lunii.

Care este perioada fertilă a lunii?

La cele mai multe dintre femei, ciclul menstrual are o durată de 28-32 de zile, așa cum regăsim informația pe platforma reginamaria.ro.

Poți calcula ovulația fie începând cu prima zi a ultimei menstre, fie scăzând 12-16 zile de la data următoarei menstre.

Cele mai multe femei ovulează între zilele 11-21 ale ciclului, calculând astfel de la prima zi a ultimei menstre. Aceasta este numită „fereastra fertilă”, pentru că doar în acest interval ai cele mai mari șanse de a rămâne însărcinată.

Îți recomandăm și un calendar în care să îți notezi datele menstruațiilor. De acolo poți afla cu ușurință care sunt zilele cele mai fertile.

Citește și: Contradicții ale femeii moderne

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân