Terapii relaxante pentru minte şi corp

Simţi că ai prea multe pe cap, că stresul a pus stăpânire pe viaţata şi că ai pierdut controlul asupra propriului timp? Ia o scurtă pauză, decide care-ţi sunt priorităţile şi ai mai multă grijă de tine. Ce-ar fi să începi cu nişte terapii relaxante care te vor face să te simţi mult mai bine, cât ai zice... ZEN ? text de Bianca Poptean
  • Publicat:
Terapii relaxante pentru minte şi corp

Simţi că ai prea multe pe cap, că stresul a pus stăpânire pe viaţa ta şi că ai pierdut controlul asupra propriului timp?

Ia o scurtă pauză, decide care-ţi sunt priorităţile şi ai mai multă grijă de tine.

Ce-ar fi să începi cu nişte terapii relaxante care te vor face să te simţi mult mai bine, cât ai zice… ZEN ?


Acupunctura

Ce este: o tehnică de reechilibrare energetică chineză care pune corpul în starea starea de echilibru înnăscut, în care acesta recuperează modelul ideal de sănătate. Pentru că orice activitate fizică, intelectuală sau emoţională în exces ori deficit, păstrată o perioadă suficientă de timp şi necorectată, duce la apariţia tulburărilor incluse în sindromul de distress.

Paşi: După discuţia prealabilă cu medicul specialist în acupunctură, acesta introduce acele (desigilate în faţa ta) ţinând cont de fluxul de energie Qi care circulă prin cele 12 meridiane de acupunctură.

Unde: Del Mar Medical SPA (www.delmarmedspa.ro)

Costuri: 100 lei/şedinţă.


Ritual imperial cu ambră

Ce este: un tratament polisenzorial, relaxant şi hrănitor cu ambră pulbere şi ulei preţios de argan. Ambra conţine acid succinic, un puternic detoxifiant cu proprietăţi de a absorbi energia negativă acumulată, de a purifica organismul şi de a întări sistemul imunitar. Are ca scop reducerea stresului şi a tensiunii accumulate datorită diferitelor afecţiuni sau a poziţiei greşite a corpului.

Paşi: Se începe cu exfolierea întregului corp, pregătindu-se astfel pielea pentru un masaj de relaxare profund, cu rol de reechilibrare energetică.

Unde: Eter Wellness&Beauty (www.eterspa.ro)

Costuri: 160 lei/90 de minute.


Infrafitx

Ce este: INFRAFITX este o tehnologie apărută în urma a 20 de ani de cercetări asupra metabolismului uman pe care îl „reeducă“. Accelerează procesele anti-aging şi detox şi reduce considerabil stresul pentru că îmbunătăţeşte sistemul endocrin şi nivelurile de endorfină, serotonină şi melatonină (“substanţele fericirii”), care se traduc prin stare pozitivă, reglare a ciclului somn-trezire şi reducere a apetitului pentru mâncare.

Paşi: Vei pedala o bicicletă ergonomică, iar întreg corpul este supus razelor infraroşii.

Unde: Centrul Infrafit (www.infrafit.ro)

Costuri: 220 lei /şedinţă (care include şi saună infraroşu, hidromasaj şi Power Plate).


Thai Yoga Masaj

Ce este: originar din Thailanda, acest tip de masaj a fost şi este considerat ca parte din medicina tradiţională thailandeză. Principalele beneficii: efect de detoxifiere, tonifică musculatura, elimină durerile de spate, echilibrează emoţional.

Paşi: Pentru acest masaj nu se foloseşte ulei şi se desfăşoară pe o saltea aşezată pe podea, iar beneficiarul masajului este îmbrăcat într-o ţinută lejeră. Se apelează la tehnici de presopunctură folosind antebraţele, coatele şi tălpile. Se aplică şi tehnici de Yoga asistată în scopul îndreptării coloanei vertebrale şi a relaxării muşchilor încordaţi.

Unde: Cocor SPA, Neptun (www.cocorspahotel.ro)

Costuri: 200 lei/75 minute.


Mind and body detox

Ce este: un program de o zi de detoxifiere care ajută în caz de insomnii, depresii, oboseală cronică, destinat oamenilor ocupaţi care au nevoie să se reechilibreze. Poate fi uşor inclus într-un program aglomerat, dar ar trebui să fie folosit ca metodă de menţinere şi finalizare a unui program mai lung de detoxifiere.

Paşi: programul de o zi cuprinde activităţi fizice, dar şi meditative, activităţi relaxante, dar şi terapii spa. Printre aceste activităţi, la ore bine stabilite, vei primi sucuri şi smoothie –uri bine alese, având un rol puternic detoxifiant, stimulant, nutritiv şi regenerant.

Unde: Eden SPA (str. Pictor Ion Negulici nr.4, www. edenspa.ro).

Costuri: În funcţie de terapiile recomandate.

Meridian balancing therapy

Ce este: o terapie care stimulează punctele energetic prin presiune şi combină tehnica tradiţională Shiatsu (ce apelează tehnici de masaj oriental cu noţiuni de anatomie şi fiziologie din medicina actuală, bazânduse pe filozofia conform căreia organismul este într-o permanentă relaţie cu universul) cu tehnica chinezească Tui Na (presupune atingerea unor centre energetice) pentru echilibrarea fluxului de energie şi reglarea condiţiilor depreciate ale organismului.

Paşi: terapia incepe cu un ritual de baie pentru picioare urmat de un tratament corporal complet si este realizat de terapeutul specializat din Bali

Unde: IDA SPA (www.idaspa.ro)

Costuri: 190 lei/90 de minute.


Lomi Lomi Masaj

Ce este: un masaj cu lumânări topite marca Bruno Vassari. Combinaţia dintre căldură, stimularea zonelor energetice, subtilitatea uleiului şi parfumul deosebit transform masajul într-o experienţă de relaxare intensă. Ajută la prevenirea tensiunii corporale, împiedică apariţia stresului, stimulează circulaţia limfatică.

Paşi: tot corpul este masat cu uleiul rezultat din topirea lumânărilor cu aromă de monoi, iasomie sau floare de ambră, cu o mişcare ritmică utilizând antebraţele la fel de mult ca mâinile. Spre deosobire de alte lumânări tradiţionale, acestea nu conţin deloc parafină. După masaj, pielea rămâne fină, hidratată şi uşor parfumată.

Unde: ChicSalon (www.chicsalon.ro)

Costuri: 140 lei/90 min.


Iyashi Dôme

Ce este: Iyashi Dôme este un concept care are la bază razele infraroşii lungi de origine organică, reprezentând modul cel mai eficient de a echilibra starea de bine a organismului. Acest aparat care purifică şi regenerează ţesuturile este rezultatul multor ani de cercetare japoneză şi americană.

Paşi: o şedinţă Iyashi Dôme produce o transpiraţie abundentă, echivalentă parcurgerii distanţei de 20 km, însă fără efecte secundare. În timpul unei şedinţe, corpul va elimina până la 1200 ml de apă. Această transpiraţie este atât de profundă încât metalele grele vor ieşi astfel din organism.

Unde: Elgocare (str. Academiei 35-37)

Costuri: 55 euro/şedinţă.


Ritual Tribal

Ce este: un masaj cu uleiuri preţioase de argan şi nigella. Folosit din cele mai vechi timpuri de femeile din Maroc pentru a-şi îngriji pielea, uleiul de argan conţine o cantitate mare de vitamina E care hidratează, catifelează, luptă împotriva îmbătrânirii. Iar Nigella, considerat „uleiul faraonilor“, ajută la refacerea filmului hidrolipidic.

Paşi: terapia presupune un masaj wellness, o escapada în lumea aromelor exotice, un moment de plăcere şi relaxare.

Unde: Dreamline Beauty Center (www.dremline.ro)

Costuri: 160 lei/90 de minute.


Sea Holistic

Ce este:un tratament pentru relaxare inspirat din tehnicile de masaj tailandez, care elimină tensiunile fizice şi eliberează emoţiile.

Paşi: se folosesc boluri marine umplute cu cristale de sare de mare şi flori de lavandă, care se încălzesc uşor înainte de aplicarea pe zonele tensionate. Această tehnică unică de relaxare îţi va seduce simţurile şi îţi va lăsa amintire o piele mătăsoasă şi un corp tonifiat.

Unde: My Center (www.my-center.ro)

Costuri: 150 lei/60 de minute.


Pat de jad

Ce este: un pat ce foloseşte trei principii: presopunctura, masajul termic şi pietrele de jad. Acestea din urmă sunt extrem de benefice datorită elementelor – minerale, calciu, magneziu, fier. Beneficii: coloana se relaxează, permiţând vertebrelor să se alinieze uşor.

Paşi: în timp ce stai relaxată întinsă pe patul de masaj cu jad, iar greutatea corpului apasă direct pe pietrele crude de jad (presopunctura), rolele de jad se încălzesc şi emit raze infraroşii, deplasându-se de a lungul coloanei vertebrale, oferind o stare de relaxare profundă.

Unde: Crystal Bed (0736434596)

Costuri: 60 lei/40 minute.


Împachetare la infrasaună

Ce este: o terapie realizată în infrasauna uscată cu infraroşii, cu efect principal de accelerare a metabolismului celular, dar şi o relaxare profundă în timpul şi după această împachetare datorită cromoterapiei, a meloterapiei şi a vibromasajului. Organismul se va detoxifia, eliminând şi retenţia de apă.

Paşi: după ce ţi se aplică un gel tonifiant, eşti învelită într-o folie specială şi este pornită sauna cu infraroşii. Serotonina, hormonul „fericirii“, este activat, iar starea de bine apare încă din timpul şedinţei.

Unde: Noblezza Beauty Lounge (www.noblezza.ro)

Costuri: 90 lei/40 de minute.

 


Autor: Bianca Poptean

Articol preluat din revista InStyle.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”