Terapii relaxante pentru minte şi corp

Simţi că ai prea multe pe cap, că stresul a pus stăpânire pe viaţata şi că ai pierdut controlul asupra propriului timp? Ia o scurtă pauză, decide care-ţi sunt priorităţile şi ai mai multă grijă de tine. Ce-ar fi să începi cu nişte terapii relaxante care te vor face să te simţi mult mai bine, cât ai zice... ZEN ? text de Bianca Poptean
29.08.2013
Terapii relaxante pentru minte şi corp

Simţi că ai prea multe pe cap, că stresul a pus stăpânire pe viaţa ta şi că ai pierdut controlul asupra propriului timp?

Ia o scurtă pauză, decide care-ţi sunt priorităţile şi ai mai multă grijă de tine.

Ce-ar fi să începi cu nişte terapii relaxante care te vor face să te simţi mult mai bine, cât ai zice… ZEN ?


Acupunctura

Ce este: o tehnică de reechilibrare energetică chineză care pune corpul în starea starea de echilibru înnăscut, în care acesta recuperează modelul ideal de sănătate. Pentru că orice activitate fizică, intelectuală sau emoţională în exces ori deficit, păstrată o perioadă suficientă de timp şi necorectată, duce la apariţia tulburărilor incluse în sindromul de distress.

Paşi: După discuţia prealabilă cu medicul specialist în acupunctură, acesta introduce acele (desigilate în faţa ta) ţinând cont de fluxul de energie Qi care circulă prin cele 12 meridiane de acupunctură.

Unde: Del Mar Medical SPA (www.delmarmedspa.ro)

Costuri: 100 lei/şedinţă.


Ritual imperial cu ambră

Ce este: un tratament polisenzorial, relaxant şi hrănitor cu ambră pulbere şi ulei preţios de argan. Ambra conţine acid succinic, un puternic detoxifiant cu proprietăţi de a absorbi energia negativă acumulată, de a purifica organismul şi de a întări sistemul imunitar. Are ca scop reducerea stresului şi a tensiunii accumulate datorită diferitelor afecţiuni sau a poziţiei greşite a corpului.

Paşi: Se începe cu exfolierea întregului corp, pregătindu-se astfel pielea pentru un masaj de relaxare profund, cu rol de reechilibrare energetică.

Unde: Eter Wellness&Beauty (www.eterspa.ro)

Costuri: 160 lei/90 de minute.


Infrafitx

Ce este: INFRAFITX este o tehnologie apărută în urma a 20 de ani de cercetări asupra metabolismului uman pe care îl „reeducă“. Accelerează procesele anti-aging şi detox şi reduce considerabil stresul pentru că îmbunătăţeşte sistemul endocrin şi nivelurile de endorfină, serotonină şi melatonină (“substanţele fericirii”), care se traduc prin stare pozitivă, reglare a ciclului somn-trezire şi reducere a apetitului pentru mâncare.

Paşi: Vei pedala o bicicletă ergonomică, iar întreg corpul este supus razelor infraroşii.

Unde: Centrul Infrafit (www.infrafit.ro)

Costuri: 220 lei /şedinţă (care include şi saună infraroşu, hidromasaj şi Power Plate).


Thai Yoga Masaj

Ce este: originar din Thailanda, acest tip de masaj a fost şi este considerat ca parte din medicina tradiţională thailandeză. Principalele beneficii: efect de detoxifiere, tonifică musculatura, elimină durerile de spate, echilibrează emoţional.

Paşi: Pentru acest masaj nu se foloseşte ulei şi se desfăşoară pe o saltea aşezată pe podea, iar beneficiarul masajului este îmbrăcat într-o ţinută lejeră. Se apelează la tehnici de presopunctură folosind antebraţele, coatele şi tălpile. Se aplică şi tehnici de Yoga asistată în scopul îndreptării coloanei vertebrale şi a relaxării muşchilor încordaţi.

Unde: Cocor SPA, Neptun (www.cocorspahotel.ro)

Costuri: 200 lei/75 minute.


Mind and body detox

Ce este: un program de o zi de detoxifiere care ajută în caz de insomnii, depresii, oboseală cronică, destinat oamenilor ocupaţi care au nevoie să se reechilibreze. Poate fi uşor inclus într-un program aglomerat, dar ar trebui să fie folosit ca metodă de menţinere şi finalizare a unui program mai lung de detoxifiere.

Paşi: programul de o zi cuprinde activităţi fizice, dar şi meditative, activităţi relaxante, dar şi terapii spa. Printre aceste activităţi, la ore bine stabilite, vei primi sucuri şi smoothie –uri bine alese, având un rol puternic detoxifiant, stimulant, nutritiv şi regenerant.

Unde: Eden SPA (str. Pictor Ion Negulici nr.4, www. edenspa.ro).

Costuri: În funcţie de terapiile recomandate.

Pagina 1 din 2
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea