Te vopsesti, dar cum alegi culoarea?

Daca vrei sa faci o schimbare radicala, cum ar fi sa treci de la un saten inchis la un blond deschis, cel mai bine ar fi sa mergi la un salon specializat.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Te vopsesti, dar cum alegi culoarea?
Te vopsesti, dar cum alegi culoarea?

Cum sa-ti dai seama daca ti-ar sta bine blonda

Daca alegi o nuanta aurie, nu iti deschide culoarea parului prea mult, pentru ca vei sfarsi aratand ca o portocala.

In conditiile in care ai tenul rece, evita auriul, castaniul sau culoarea cuprului. Acestea nu fac decat sa-ti accentueze tonul rosiatic-vinetiu al pielii. Blondul cenusiu si nuantele de saten ti se potrivesc cel mai bine.

Cum sa-ti dai seama daca ti-ar sta bine blonda
Una dintre regulile de baza spune asa: persoanele care au avut parul blond cand erau mici, au tonul pielii potrivit pentru a se vopsi blond si la maturitate. Asta nu inseamna totusi ca daca nu ai fost blonda, nici nu ti-ar sta bine. Ai nevoie doar de nuanta potrivita, iar pentru asta cel mai bine ar fi sa ceri sfatul unui profesionist.

Cum sa alegi cea mai potrivita nuanta de blond
Blondul de culoarea alamei sau blondul stralucitor pentru o persoana cu un ten cald poate fi o combinatie destul de dura. Alege, in schimb, nuantele calde.

Daca ai parul saten si vrei sa te faci blonda, preferabil ar fi sa nu alegi o nuanta prea deschisa, ca sa eviti aspectul de “stearsa”. Alege sa creezi mai degraba un contrast. Aminteste-ti insa, ca parul mai inchis la culoare se va potrivit intotdeauna mai bine cu ochii caprui sau verzi decat parul blond.

Cum ascunzi firele gri
Parul gri poate fi destul de dificil de vopsit din cauza texturii acestuia. Multe femei aleg sa mascheze parul gri sub o vopsea blonda.

Daca vrei o nuanta naturala, iar parul tau este mai putin de o treime gri, alege o culoare semi-permanenta cu un ton mai deschis decat culoarea ta naturala. Astfel, griul va fi acoperit cu succes.

Ajutor! M-am vopsit si arat oribil!
Acest lucru se poate intampla in special cand alegi sa faci o schimbare brusca. Daca te afli in situatia asta, cea mai buna solutie este sa mergi la un salon profesionist. Ei iti pot salva parul in cateva minute. Nu incerca sa o faci singura. Nu vei reusi decat sa inrautatesti lucrurile.

Tu cum faci sa iti alegi cea mai buna culoare pentru parul tau?

Citeste si Seducatoare cu un look excentric!
                 

 

Cand iei hotararea sa iti vopsesti parul, alegerea nuantei perfecte poate fi un proces destul de descurajator. Iata, asadar, cateva sfaturi ce speram ca-ti vor veni in ajutor:

Te vopsesti singura?
Atunci alege o vopsea cu maxim doua nuante mai deschisa sau mai inchisa decat culoarea naturala a parului tau.

Daca vrei sa faci o schimbare radicala, cum ar fi sa treci de la un saten inchis la un blond deschis, cel mai bine ar fi sa mergi la un salon specializat. Nu incerca sa faci acest lucru acasa. Decat daca nu cumva vrei sa plangi cu lacrimi amare in fata oglinzii.

De asemenea, evita sa folosesti o vopsea semi-permanenta.

Nu te baza pe culoarea afisata pe ambalaj
Imaginile de pe cutiile vopselelor de par pot fi inselatoare. Studiaza, in schimb, descrierea oferita in prospect. Cele mai multe ambalaje mentioneaza culoarea – blond, saten, brunet, roscat -, precum si umbra culorii – deschisa, mediu, inchisa. Uneori poti gasi chiar si tonul culorii – auriu sau cenusiu.


Tenul tau este rece sau cald?

Cele mai multe dintre noi nu ne dam seama daca nuanta tenului nostru este calda sau rece. Dar, cand vine vorba de culoarea parului, e important sa stim exact in ce tipar ne incadram.

Astfel, tenul tau este cald daca ai pielea galbena, maslinie sau mai inchisa la culoare si ochii caprui. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care te bronzezi usor, iar venele din partea interioara a incheieturii mainii sunt mai degraba verzi.

Ten rece ai daca pielea ta este deschisa la culoare (alba), ochii iti sunt albastri ori verzi, te arzi cand stai la soare, te bronzezi greu, iar venele de la inchietura mainii sunt albastre.

Cum sa alegi cea mai potrivita nuanta a culorii

Daca ai tenul cald, opteaza pentru nuantele aurii, precum caramel sau bronz, intr-un ton mai inchis decat pielea ta. Evita parul brunet, nu ti se potriveste.


Urmărește CSID.ro pe Google News
Cand e timpul sa iti arunci cosmeticele?
Cand e timpul sa iti arunci cosmeticele?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”