Cand e timpul sa iti arunci cosmeticele?

Produsele de frumuste au o anumita perioada de valabilitate si exista mari sanse ca fardul pe care l-ai cumparat acum doi ani sa fie de multa vreme expirat
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cand e timpul sa iti arunci cosmeticele?
Cand e timpul sa iti arunci cosmeticele?

Este un lucru deja cunoscut: fiecare femeie pastreaza in dulapiorul de cosmetice o trusa de machiaj pe care o foloseste “uneori”. In traducere, acest lucru inseamna: acea trusa nu e folosita niciodata, dar o pastrezi pentru eventualitate in care, intr-o zi, in sfarsit vei invata cum sa-ti aplici corect umbra albastra.

Produsele de frumuste au insa o anumita perioada de valabilitate si deci exista mari sanse ca fardul pe care l-ai cumparat acum doi ani sa fie de multa vreme expirat.

Si daca tot a venit primavara, ce-ai zice de o curatenie generala si printre produsele tale cosmetice?

Iata un ghid al valabilitatii celor mai comune produse de frumusete:

Corectorul expira dupa 12 luni de la prima intrebuintare.

Pudra are un termen de valabilitate pana la 2 ani.

Creionul pentru ochi trebuie ascutit cu regularitate; el poate fi folosit timp de 3 ani.

Fardurile pentru ochi au o valabilitate de 3 ani.

Pensulele
trebuie spalate la fiecare 2-3 luni in detergent nu foarte agresiv.

Buretii trebuie spalati saptamanal si aruncati in fiecare luna.

Fondul de ten. In primul rand, verifica ingredientele: cel bazat pe apa are un termen de valabilitate de pana la 12 luni, iar cel pe baza de ulei pana la 18 luni.

 

Daca fondul tau de ten se usuca inainte de data expirarii, adauga cateva picaturi de lotiune tonica fara alcool si apoi agita pana se dizolva si se amesteca. Acest truc nu se poate aplica si in cazul fondului de ten pe baza de ulei. Acesta, de obicei, tocmai datorii continutului de ulei, nu se usuca. Cel putin, nu inainte de termenul de expirare.

Creionul pentru buze are o valabilitate de pana la 3 ani.

Rujul, spun unii experti, poate fi valabil pentru 1-2 ani. Altii, in schimb, apreciaza ca il poti folosi chiar si 4 ani. Un aspect asupra caruia toata lumea e de acord: daca miroase a ranced, arunca-l, este expirat.

Daca pastrezi rujul in frigider, acesta va rezista mai mult timp.

Mascara expira cel mai repede dintre toate produsele cosmetice. Arunca-l dupa patru luni. Daca vrei ca mascara ta sa nu se usuce mai devreme de termenul de valabilitate, nu-i pompa bagheta inauntru si in afara de prea multe ori. Aerul pe care il impingi astfel inauntru, determina uscarea acestuia.
 
Oja este valabila pana la 12 luni, dar depinde si de calitatea acesteia.

Pentru cele mai multe produse de ingrijire a pielii, exista o modalitate simpla de a afla perioada de valabilitate: verifica eticheta.

Dar nu uita ca introducerea degetelor direct in cutia de crema nu face decat sa o amestece cu bacterii. Foloseste intotdeauna o spatula, sau, daca preferi, o lingurita pentru copii pe care o poti cumpara de la farmacie.

Produsele organice
Daca produsul contine ingrediente organice sau l-ai cumparat de la o firma mica ce realizeaza produse la comanda, intreaba care este exact perioada de valabilitate. In unele cazuri acesta este foarte mica tocmai din cauza lipsei de conservanti.

Produsele nedesfacute (sigilate) au o valabilitate mai mare cu 3-5 ani, asa ca nu iti fa prea multe griji cat timp a stat produsul pe raft. Termenul de valabilitate se calculeaza incepand cu momentul in care produsul este deschis si folosit.

Tu cat de des verifici valabilitate produselor tale cosmetice?

Citeste si Cum evitam substantele chimice din cosmetice
                  Ai nevoie de o schimbare!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Doamnele prefera epilat sau natural?
Doamnele prefera epilat sau natural?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”