Spirulina, ingredientul secret pentru un ten curat

De la proprietățile antibacteriene, până la aminoacizii esențiali, spirulina este ideală în rutina de îngrijire și poate fi folosită pe piele sau în dietă.
Spirulina, ingredientul secret pentru un ten curat
Foto: shutterstock

Dacă te uiți atent la produsele tale de îngrjire a pielii vei observa câteva ingrediente care au aceleași beneficii ca în dietă și, din moment ce pielea este conectată atât cu ceea ce se întâmplă în interiorul corpului, cât și la exterior. Ceea ce bem, ceea ce mâncăm, aduce un plus în organismul nostru, motiv pentru care vorbim despre  ce beneficii are spirulina asupra pielii.

De la proprietățile sale antibacteriene și până la aminoacizii esențiali, spirulina este ideală în rutina de îngrijire și poate fi aplicată fie direct pe piele, fie consumată în dietă. Pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu acest inredient, spirulina este o algă albastru-verzuie, uscată, care este bogată în nutrienți, lipide și vitamine A, E și K. De asemenea, conține o varietate de minerale precum fier, zinc, magneziu și potasiu.

Timp de secole, nativii din Mexic, Africa și Asia au consumat acest superaliment ca sursă primară de proteină. Datorită concentrației crescute de aminoacizi, spirulina a devenit un supliment nutrițional popular care se regăsește chiar și în produsele cosmetice. Protejează fermitatea pielii, luptă împotriva radicalilor liberi și îmbunătățește aspectul pielii prin procesul de detoxifiere și accelerează producția de colagen.

Spirulina și beneficiile pentru piele. Poate trata acneea

Sănătatea pielii se poate îmbunătăți simțitor atunci când spirulina face parte din dieta ta. Datorită conținutului de minerale și nutrienți, dar și a proprietăților antioxidante, spirulina poate reduce acneea și poate ajuta la regenerarea celulară. De asemenea, protejează bariera protectoare a pielii și previne pierderea hidratării.

Folosită direct pe piele poate preveni expunerea la razele UV sau poluare, factori care deteriorează pielea. Spirulina mai poate fi de ajutor și în tratarea acneei, pierderii elasticității, cearcănelor și hiperpigmentării. Din fericire, este un ingredient potrivit oricărui tip de piele și oricărei afecțiuni, deoarece ajută la reglarea microbiomului gastrointestinal, dar și a pH-ului.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras